Київ. 26 жовтня. УНІАН. У Києві з 24 по 26 листопада пройде міжнародний фотографічний форум KYIVPHOTOWEEK 2017.

Про це співзасновник і виконавчий директор KYIVPHOTOWEEK, співзасновник Фонду Art Spatium, відомий пейзажний фотограф Сергій Тумасов повідомив на прес-конференції в УНІАН.

Фото УНІАН

Він також зазначив, що в рамках форуму в міжнародному готельно-офісному комплексі «Торонто-Київ» пройде найбільша виставка фотографій в Україні.

«Ідея форуму лежала на поверхні. В Україні дуже багато талановитих фотографів, які мають труднощі з представленням своїх робіт. Проходить багато виставок - індивідуальних, персональних, і, здебільшого, вони проходять непомітно», - сказав Тумасов.Він також зазначив, що в рамках форуму в міжнародному готельноофісному комплексі «Торонто-Київ» пройде найбільша виставка фотографій в Україні.

На виставці відвідувачі зможуть побачити роботи всіх жанрів відомих і молодих фотографів України. Також будуть представлені роботи фотографів із США, Нідерландів, Канади. Також, за словами Тумасова, на виставці буде дуже велика експозиція студентських робіт.

За словами Тумасова, проблема багатьох українських фотографів полягає в тому, що вони не знають, як правильно продавати свої роботи.

«Наш форум - це не лише дискусія між фотографами. Це перш за все платформа для того, щоб фотографи представили свої роботи, щоб показати їх глядачеві. Проблема багатьох наших фотографів ще в тому, що вони не вміють і не знають, як продавати себе, як продавати свої роботи. KYIVPHOTOWEEK 2017 - це майданчик для того, щоб фотографи могли продавати себе, свої роботи, показати, побачити затребуваність у своїх роботах в очах глядача», - сказав він.

Крім того, Тумасов зазначив, що в рамках форуму плануються лекції, присвячені проблемним питанням авторського права.

«Ця проблема існує, і ми хочемо на форумі провести лекції, на яких висвітлюватиметься ставлення фотографа до своїх, чужих робіт, як захищати свої авторські права, як їх реєструвати та які права є у фотографів. Важливе питання, яке хвилює багатьох фотографів, - що фотограф може знімати на вулиці й що він може робити з цими фотографіями», - повідомив він.

Своєю чергою співвласник KYIVPHOTOWEEK, співзасновник Фонду Art Spatium, галерист, куратор, арт-дилер Владислав Тузов повідомив про хедлайнерів виставки.

За його словами, серед них: володар фотографічного Оскару, кращий концептуальний фотограф світу Роман Пятковка, куратор, легенда українського арту Віктор Сидоренко, інтелектуал-філософ Олександр Клименко, галерея Brucie collections із експозицією унікальних фотографій, Ігор Гайдай, Руслан Лобанов, Тумасов.

«Також буде представлено роботи багатьох інших успішних фотографів. У нас налічується вже на сьогоднішній день близько 50 учасників. Буде дуже цікаво. У нас також проходитиме лекторій. Лекції будуть щодня. У зв'язку з тим, що український арт-ринок практично не представляє фотографію, за рахунок цього лекторію ми хочемо більше долучити людей до фотографії. Пояснюватимемо, чому фотографія цінна в усьому світі, чому вона розвивається і як її правильно розвивати в Україні», - сказав Тузов.

Читайте також: Фотослужба УНІАН візьме участь у міжнародному форумі KyivPhotoWeek 2017

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.net/ukr/themes/75849