Київ. 29 січня. УНІАН. У Києві 30 січня відбудеться другий з'їзд громадської організації "Народні збори України", учасники якого вимагатимуть відповіді від президента та прем'єр-міністра стосовно вирішення питання територіальної цілісності країни, війни на сході, подолання економічної кризи та завищених тарифів на комунальні послуги.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявив голова вищої ради Народних зборів України Микола Маломуж.

Маломуж зазначив, що на першому з'їзді ці питання були поставлені перед очільниками держави, були надіслані запити, на які реакцією стали відписки.

"Нам прийшло близько 18 листів, і в кожному нібито обгрунтування… а за великим рахунком - це були відписки. Тому ми запросили і прем'єр-міністра, і президента завтра на наших зборах прозвітувати персонально, а не надсилати "вповноважених людей", які ні за що не відповідають", - підкреслив Маломуж.

За його словами, "якщо ж цього не відбудеться, то вже завтра ми поставимо питання про відповідальність очільників держави: з кожної області до Києва приїдуть по 250-300 тис. людей, щоб конституційним шляхом добиватися відставки очільників держави». «У нас є їм заміна. Це спеціалісти високого рівня з командами, програмами і баченням розвитку України", - зазначив Маломуж.