Політична сила «За майбутнє» об’єднує навколо себе місцевих лідерів, які розуміються на проблемах регіонів та мають вагомий досвід у господарюванні.

Київ. 30 липня. УНІАН. Лідер партії «За майбутнє» Ігор Палиця та міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, який приєднався до політичної сили, презентували своє бачення реформи децентралізації, яке полягає у реальній передачі повноважень та фінансів від державної влади до органів місцевого самоврядування.

Під час спільної прес-конференції в УНІАН політики вказали, що політична сила «За майбутнє» об’єднує навколо себе місцевих лідерів, які розуміються на проблемах регіонів та мають вагомий досвід у господарюванні.

Відео дня
Фото УНІАН

Зокрема, Палиця зазначив, що партію «За майбутнє» створили мажоритарники, які є депутатами Верховної Ради та яких обрали «за їхні справи».

«Під час тотальної довіри президенту все ж таки люди, які нас обрали на округах повірили, що ми можемо, знаємо та вміємо, а не просто молоді обличчя, які нічим раніше на займались. Ми пропрацювали у ВР майже рік. Ми всі були раді, що був обраний Володимир Зеленський президентом, ми всі були проти, щоб залишався президентом Петро Порошенко, тому що всім набридла війна, залякування, тотальні крадіжки з бюджету. Ми дійсно розраховували, що хоч і президент новий молодий і для нього буде політика нова та буде сформована професійна команда», - зауважив він.

Палиця заявив, що в «уряді Гончарука не було професіоналів, там були люди, які за гранти отримали навчання за кордоном і гранти працювали в Україні за рахунок міжнародних організацій. Треба було, щоб вони почали заганяти економіку в мінус, щоб Володимир Олександрович захотів їх змінити. Після цього Володимиру Олександровичу був запропонований новий уряд, ми побачили рівно через місяць, що уряд безрукий, безногий, безголовий. Все те, що відбувається в уряді, – це захист кого завгодно, тільки не українців, не економіки України і не середнього класу, українських підприємців».

Лідер політсили переконаний, що уряд Шмигаля почав «заганяти всю Україну у велику прірву» та саме після цього була створена політична партія «За майбутнє». Палиця наголосив, що вперше за історію незалежності всеукраїнська партія утворюється ініціативою самостійних представників місцевих громад, а не за вказівкою з Києва.

«Ми всі зібралися: хто керував областями, хто створив власний бізнес, хто був досвідченим управлінцем і працював у великих корпораціях. Ми всі знаємо, що робити і як робити. Ми вирішили, що прийшов час Україні все-таки підніматися з руїн. Україна вже втратила той промисловий потенціал, який був, за Україну треба терміново боротися і рятувати її, тому ми вирішили створити партію «За майбутнє», - сказав він.

За словами Палиці, новостворена політсила буде захищати економіку України та українських виробників: «Ми хочемо захищати українські міста, села, області, обласні ради, міських голів, тому що Україна базується не зверху вниз, а знизу вверх, і ми так само будуємо партію – знизу вверх, базуючись на українських регіонах, на містах, на ОТГ».

«Ніколи київські чиновники не будуть розуміти, що потрібно на місцях, ніколи вони не будуть знати, що потрібно на місцях, а навіть, якщо будуть знати і розуміти, вони все одно будуть робити те, що їм вигідніше, щоб набити свої кишені», - наголосив він.

Крім того Палиця висловив задоволення тим, що мер Черкас виявив бажання приєднатись до політсили, «стати нашим товаришем», членом партії, «нашим другом в розбудові України, в її порятунку».

Політик нагадав, що першими, хто почав боротися з епідемію коронавірусу в Україні, були міські голови, в тому числі і мер Черкас.

«Хто почав перший боротися з епідемією коронавірусу в Україні? Безумовно, міські голови, голови ОТГ, обласні ради. Що робив Київ? Нічого. Коли надійшли перші гроші в регіони, пакет лікарям, які боролись з коронавірусом? В червні - за квітень», - зауважив Палиця.

Він додав, що мер Черкас став одним із тих, хто не побоявся виступити проти позиції центральної влади під час карантину.

«Він (Бондаренко) – не став ворогом президента, він хотів донести до президента, що потрібно знімати карантин, що немає для цього (суворих карантинних обмежень – УНІАН) ніяких причин і треба дати жити бізнесу», - заявив Палиця.

Він вважає, що ті люди, які намагаються переконати президента в тому, що мер Черкас є нібито ворогом, вони є насамперед ворогами держави.

Крім того Палиця розкритикував дії головного державного санітарного лікаря Віктора Ляшка під час епідемії: «Санітарний лікар Ляшко, який ще в січні закривав всі санепідемстанції та хотів ліквідувати санітарну службу, а потім розповідав: «закрити транспорт, потім відкрити транспорт, закрити ринки, потім відкрити ринки». Протягом одного місця – десять різних рішень».

Лідер партії «За майбутнє» переконаний, що президент має опиратися на мерів та дослухатися до них, і наголосив, що мер Черкас не є ворогом для глави держави.

«Ми готові допомагати президенту, але президенту потрібно розібратися в непрофесійній команді, яка його оточує», - сказав він.

Своєю чергою мер Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що Україні потрібно завершити реформу децентралізації, але той шлях, яким хоче іти нинішня влада, – призведе до ще більшої централізації і зведе нанівець основні принципи реформи – передачу повноважень та фінансів від державної влади якнайближче до людей – органам місцевого самоврядування.

«У нас є спільний інтерес з професіоналами, з тими людьми, які показали результат на місцях, розбудувати кожне місто, кожну область, кожен регіон, тому що не може бути успішною країна без сильних регіонів. Чому я в команді «За майбутнє»? Тому що я вважаю, що саме ця сила здатна на сьогоднішній день змінити країну, здатна зупинити знущання над країною, яке ми бачимо сьогодні. Наше майбутнє – наша сильна, багата, реально незалежна та мирна країна», - підкреслив він.

Фото УНІАН

Бондаренко зауважив, що коли він познайомився з командою партії «За майбутнє», то зрозумів, що це не «клуб за інтересами», це об’єднання патріотів, професіоналів, надійних людей, перевірених справами, які з року в рік довели, що вони дійсно змінюють в країні все на краще.

«Мені приємно, що ми об’єднуємо зусилля, щоб спільно робити наше майбутнє вже зараз, тому що зараз прийшов час об’єднуватись і втілювати в життя те, що очікують люди, а люди очікують змін на краще. Я думаю, що ми доведемо своїми справами, що ми сильна, гідна і патріотична команда», - резюмував міський голова Черкас.

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.ua/theme/98447-press-konferenciya-lidera-partii-za-maybutnye-igorya-palicy-i-mera-cherkass-anatoliya-bondarenko-v-unian.html