Всеукраїнська профспілка грального та розважального бізнесу заявила про необхідність включити існуючі спеціальності галузі в класифікатор професій.

На сьогодні всі працівники галузі мають офіційну професію "адміністратор".

Київ. 30 листопада. УНІАН. Новостворена Всеукраїнська профспілка грального та розважального бізнесу своїм пріоритетним завданням на сьогодні вважає необхідність включити в класифікатор професій ті спеціальності, які наразі вже існують в галузі.

Про це під час прес-конференції в УНІАН повідомив голова профспілки Назар Бекетов.

"Станом на сьогодні на ринку України існує дуже багато людей, які працюють в гральних закладах, але вони не прописані в класифікаторі професій. Це є великою проблемою для них, оскільки ринок розвивається, ринок є, такий бізнес існує, а професій таких не існує. Основним завданням, які ми ставимо перед собою – це внесення цих професій в класифікатор професій. Це буде одним із пріоритетних напрямків нашої діяльності на першому етапі", - сказав він.

Також Бекетов додав, що серед пріоритетів профспілки є захист прав представників галузі.

"Хотілось би відстоювати інтереси працівників галузі та їхні права, а також повідомити спільноту, що профспілка є, профспілка зареєстрована, і від сьогоднішнього дня вони не будуть незахищеними, вони не будуть один на один зі своїм роботодавцем, державою, з тими проблемами, з якими вони можуть зіштовхнутися", - сказав він.

За словам члена профспілки Анни Бедусенко, включення спеціальностей галузі до класифікатора професій є не примхою, а необхідністю для працівників.

"Усі ці спеціальності, все це різноманіття спеціальностей у гральному та розважальному ринках, а також суміжні спеціальності, ми маємо внести до класифікатора, щоб ми відчували себе існуючими, а не в "сірій" зоні. Наразі вже профспілка налічує велику кількість членів, які мають зовсім різні спеціальності, які завжди були, але не були офіційно оформлені. Круп'є, піт-боси, менеджери казино, оператори слот-автоматів – це все під загальною ефемерною назвою адміністратори", - сказала вона.

Участь у прес-конференції також взяли член Центральної ревізійної комісії профспілки Олександр Карпенко (м. Київ) та учасник установчого з’їзду профспілки Ігор Свид (м. Львів).

На сьогодні профспілка представлена у 14 регіонах країни, її членами є понад 500 чоловік.

Довідка. Всеукраїнська профспілка грального і розважального бізнесу – перша галузева організація в Україні, яка створена після вступу у силу Закону про легалізацію азартних ігор у 2020 році.  Профспілка вже представлена у 14 регіонах України.

Завдання - захист інтересів працівників грального бізнесу та низки суміжних галузей: інформаційних технологій, туристичної, готельно-ресторанної, рекламної, сфери шоу-бізнесу, тощо.

Пріоритетами діяльності :

Єдині критерії оцінки професіоналізму для працівників;

Оформлення трудових відносин в межах визначених чинним законодавством України;

Надання соціального пакету у повному обсязі;

Створення безпечних умов праці на робочому місці;

Легалізація професій. Попри те, що легальний гральний ринок України перебуває на початковому етапі відродження, вже зараз сформований список професій, які потребують внесення до національного класифікатора.

Всеукраїнська профспілка грального і розважального бізнесу є відкритою і публічною організацією, кожен охочий працівник чи трудовий колектив галузі може доєднатись до лав. Прагнення профспілки - підтримка членів профспілки індивідуальним і колективним представництвом, як з роботодавцем так і з органами державної влади.

Фото з пресконференції: https://photo.unian.ua/theme/109744-press-konferenciya-v-unian-vseukrainskiy-profsoyuz-igornogo-i-razvlekatelnogo-biznesa-prioritety-deyatelnosti-i-pervye-shagi.html