Відеомейкери безкоштовно створили 27 відео, щоб допомогти протидіяти COVID-19 та економічним наслідками карантину (відео, фото)

Фахівці зняли для благодійних організацій відеоролики, які допомагають зібрати кошти чи анонсувати важливі події.

Київ. 11 червня. УНІАН. Відеомейкери безкоштовно створили 27 креативних відео для благодійних організацій, щоб допомогти протидіяти COVID-19 та економічним наслідками карантину.

Про це організатор всеукраїнського марафону відеомейкерів, генеральний продюсер відео-студії Videomatica Production Ольга Слащева повідомила на прес-конференції в УНІАН.

Слащева зазначила, що у період карантину COVID-19, який став непростим етапом для розвитку індустрії кіно, телебачення і відеопродакшну, відеомейкери вирішили не просити допомоги, а допомогти, в першу чергу, зняти креативні відео з метою збору коштів для медиків та представників малого бізнесу, який постраждав від карантину.

Так, днями завершився перший всеукраїнський марафон відеомейкерів, ініціатором і організатором якого виступила Videomatica. Фахівці вирішили об’єднатися для надання допомоги благодійним організаціям, оскільки благодійники не можуть дозволити собі професійно зняти ролики, адже їх вартість орієнтовно становить від 1 тис. доларів.

“Ми об’єдналися із соціальними організаціями, з громадськими благодійними організаціями і створили марафон відеомейкерів, в рамках якого ми вирішили допомогти тим людям, які власне перебувають на передовій, – які збирають кошти на апарати вентиляції легень, для дітей, хворих раком, для людей, яким потрібна психологічна допомога, бо вони зараз втратили роботу. Ми вирішили допомогти і зняти відео, які зараз транслюються на телебаченні і які допомагають зібрати кошти, або проанонсувати якісь важливі події або речі, які без відео донести до аудиторії було б дуже тяжко”, - наголосила Слащева.

На її переконання, відео має величезний вплив, і тому мета марафону відеомейкерів полягає у тому, аби донести до широкого загалу відповіді на основні питання, які у період коронавірусного карантину важливі для людей: як поводитись після появи перших симптомів захворювання? Як допомогти тим, хто цього потребує? Як розвивати бізнес далі тощо. Зокрема, з цією метою для соціальних організацій було знято 27 креативних відео. У цих відео порушувалися теми не лише коронавірусу, а й інші важливі соціальні проблеми різних груп населення.

“Цим марафоном ми хочемо сказати: навіть якщо у вас маленька компанія, маленький бізнес, зараз саме час об’єднуватися і допомагати один одному”, - додала організатор всеукраїнського марафону відеомейкерів.

Слащева також повідомила, що з 25 червня починається другий всеукраїнський марафон відеомейкерів, і тому до цієї дати організатори вже очікують заявки на участь у ньому.

“Долучатись треба до 25 червня. Ми запрошуємо благодійні організації, соціальні організації, маленький бізнес, якому потрібна допомога”, - зазначила вона.

Заявку для участі можна подати на сайті http://marathon.videomatica.academy/ або знайти акаунти Слащевої в Instagram чи Facebook і писати напряму про бажання взяти участь у марафоні.

За її словами, у рамках марафону відеомейкери мають намір безкоштовно допомогти не лише благодійним організаціям, а й підприємцям, які змушені були згорнути бізнес через пандемію і мають проблеми.

Також Слащева зазначила, що Videomatica допомагає досліджувати, які саме теми цікаві відекомейкерам, перш ніж почати створювати продукт.

“Ми робимо це у такий спосіб, що спочатку людина досліджує себе, а потім вона вчиться робити це відео разом з нами. Ми допомагаємо людині опанувати професію, і далі вона сама обирає, з якою організацією хотіла б співпрацювати”, - додала вона.

За словами Слащевої, над створенням відео працюють цілі команди, і зокрема один відеоролик можуть створювати 6-8 фахівців.

Своєю чергою директор Українського форуму благодійників Поліна Нюхіна повідомила, що до її об’єднання Слащева звернулася з метою отримати поради для реалізації соціальних проектів, для яких відеомейкери безкоштовно планували зняти ролики. За її словами, результатом співпраці стала більша кількість реалізованих благодійних ініціатив.

До участі у першому всеукраїнському марафоні відеомейкерів долучилися державні інституції та благодійні організації, загалом близько 20 учасників, серед них: Національна служба здоров’я України, Фонд «Відродження», Український форум благодійників, фонд «Благомай», Український жіночий фонд та інші.

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.ua/theme/97121-press-konferenciya-v-unian-na-temu-vpervye-v-ukraine-videomeykery-besplatno-sozdali-27-video-chtoby-pomoch-v-borbe-s-covid-19-i-ekonomicheskimi-posledstviyami-karantina.html