Мета партії «Слуга народу» на регіональних виборах - не просто виграти голосування, а створити ефективні команди в кожній громаді Київської області та сформувати облради, які проводять життєво необхідні реформи. Про це заявив народний депутат Олександр Дубинський. Він уточнив, що для реалізації ключових завдань в Київській області створено обласний штаб, керівником якого призначено члена політради Київської обласного осередку партії Владислава Ковалевського.

Фото УНІАН

Київ. 17 червня. УНІАН. У політичній партії «Слуга народу» розповіли про порядок відбору кандидатів для участі у місцевих виборах на Київщині.

За словами голови партії Олександра Корнієнка, найближчим часом будуть представлені керівники передвиборчих штабів і в інших областях.

Відео дня

«Ми йдемо на місцеві вибори з кількома простими меседжами. Перше - це завершення реформи децентралізації, яку багато хто в цій країні розпочинав..., але тільки «Слуга народу» спромоглася завершити цей процес фактично за рік. І ми зараз маємо повністю покриту об’єднаними громадами Україну», - зазначив він.

Фото УНІАН

Крім того, за словами Корнієнка, на місцеві вибори «Слуга народу» йде задля покращення життя людей в громадах, зокрема продовження формування якісної інфраструктури.

«Ми хочемо, щоб наступна каденція депутатів місцевих рад відзначилася вдосконаленим і покращеним результатом децентралізації і втіленням децентралізації на місцях в її найкращій формі», - пояснив голова партії.

Він підкреслив, що такий великий та строкатий регіон, як Київщина, «Слуга народу» не може залишити без уваги, тому тут партія буде ще прискіпливіше ставитися до кандидатів на місцеві вибори.

«Містами, селами, селищами і містечками мають керувати люди з певного нового класу…, вони повинні мати оновлені цінності побудови нової держави без корупції, без містечкової корупції, без використання влади в своїх інтересах. Наприклад, ми хочемо говорити на рівні країни, щоб депутати місцевих рад не могли очолювати комунальні підприємства, та усувати такі конфлікти інтересів. Політично - це закон, але ми можемо на рівні депутатів вже це робити зараз», - розповів він.

Корнієнко також заявив, що у «Слузі народу» впевнені в тому, що партія зможе отримати більшість депутатів у 69 ОТГ на Київщині, в обласній раді, а також серед очільників міст-супутників Києва та територіальних громад.

«Ми будемо цією командою працювати над тим, щоб Київщина стала справжнім центром якісної децентралізації та якісної роботи на місцях», - наголосив голова партії.

Очільник Київської обласної організації партії «Слуга народу», народний депутат Олександр Дубінський нагадав, що з 15 квітня працює сайт www.zekomandaregion.kiev.ua, на якому усі охочі можуть подати заявку, щоб взяти участь у місцевих виборах від партії, та зазначив, що отримана вже велика кількість анкет від потенційних кандидатів.

Він наголосив, що «Слуга народу» планує максимально прозоро вибудовувати фінансування передвиборчої кампанії, тому закликав повідомляти про випадки вимагання коштів за участь у виборах від партії, адже партія вже зіткнулася з великою кількістю аферистів, які відкривали фейкові штаби політсили.

«Ми не будемо брати в нашу команду старих «зашквареніх» чиновників та одіозних місцевих політиків, вони не зможуть, як-то кажуть «купити все і забезпечити результати виборів». Нам потрібна чесна перемога, тому ми будемо виставляти чесних і професійних людей, які пройшли відбір. Не виключено, що ви побачите навіть більш-менш відомі прізвища, але серед них не буде жодного, хто був би замішаний в корупційних скандалах», - запевнив Олександр Дубинський.

Як зазначив член вищої ради партії Артем Культенко, «Слуга народу» продовжує приймати анкети кандидатів для участі у місцевих виборах від партії та працювати над їхнім відбором.

Своєю чергою Ковалевський додав, що, окрім окружних виборчих штабів, які були сформовані напередодні, партія вже починає формувати районні та міські штаби.

Він розповів, що резюме від кандидатів партія отримає трьома шляхами: через вже згаданий вище сайт, а також через рекомендації від керівників окружних штабів та вісьмох депутатів від «Слуги народу» у Київській області.

«Потім ми проводимо дискусії, обговорення, наш внутрішній праймеріз та обираємо найкращих - тих, хто гідний представляти й партію, й політику президента», - пояснив Ковалевський.

Також, за його словами, у партії розробили так званий портрет кандидата, який має відповідати ряду критеріїв для участі у виборах від «Слуги народу».

«Ми розглядаємо будь-яких людей, які готові працювати на благо своїх ОТГ… Вік, професія, соціальний статус, стать мають другорядне значення. Для нас першочергове значення мають професіоналізм та репутація - це дві червоні лінії... Але ми будемо максимально жорстко ставитися до членів «БПП» та «Народного фронту», які… робили те, з чим ми боролися, коли йшли на вибори... Ми будемо максимально вичищати ряди кандидатів…, фільтр, суспільний та наш власний, не дозволить цим людям туди потрапити», - запевнив Дубінський.

За його словами, також від партії на вибори не зможуть потрапити люди, які мають стосунок до корупції, «дерибану» землі та рейдерства, а також ті, які пов’язані з силами, які причетні до РФ.

«Президент поставив перед нами завдання - отримати по Київській області найкращий результат по країні, і ми його отримаємо, я впевнений. Тому що я вже зараз бачу якість людей, які приходять до нашої команди, та кількість цих людей», - резюмував Дубінський.

Він також уточнив, що стратегія, яку буде вибудовано в рамках передвиборчої кампанії в Київській області, стане еталонною для всіх штабів партії у регіонах.

Фото з пресконференції: https://photo.unian.ua/theme/97241-press-konferenciya-deputata-glavy-kievskoy-oblastnoy-organizacii-pp-sluga-naroda-aleksandra-dubinskogo-v-unian.html