Також він заявив, що в минулому році не писав заяву про переведення його із Черкаського слідчого ізолятора до Київського СІЗО СБУ задля забезпечення його безпеки. За його словами, що цей документ фальсифікували слідчі.

Київ. 24 липня. УНІАН. Фігурант справи про вбивство журналіста Василя Сергієнка Віктор Горбенко стверджує, що з нього силою вибивали показання.

Про це Горбенко заявив на прес-конференції в агентстві УНІАН.

Відео дня

«5 років тому на мене фактично скоїли напад невідомі особи. Ніхто не називався. На мене напали, витягнули з автомобіля, стріляли біля моєї голови, і мені сказали, що я робитиму те, що мені скажуть. Потім мене вивезли у лісосмугу, де почали катувати. Намагалися зламати мою волю, і це все продовжувалося 6-7 годин. Шляхом цих тортур їм вдалося примусити мене звести наклеп на себе та на інших людей, які також обвинувачуються у причетності до цього злочину – Вадим Мельник, Роман Недибалюк, Валентин Завражин», - сказав Горбенко.

Він також наголосив, що є добропорядним громадянином, а не членом будь-якої злочинної організації.

Окрім того, він заявив, що впродовж майже 5 років, коли він перебував у слідчому ізоляторі, представники Генпрокуратури постійно йому погрожували, шантажували та залякували його рідних.

Він стверджує, що заявив про катування у суді. Проте суд відреагував лише через півтора року після його повідомлення. За словами Горбенка, попри те, що за його заявою порушено кримінальне провадження, донині у цьому провадженні не відбувається жодних слідчих дій.

Окрім того, він заявив, що рік тому представники Генпрокуратури сфальшували його заяву до суду, у якій він нібито просить забрати його із Черкаського слідчого ізолятора до Київського, оскільки переживає за своє життя. Це сталося 5 червня 2019 року. «Нас привезли на суд, і один з моїх адвокатів в системі електронного судочинства побачив нібито мою заяву про те, що я прошу перевести мене до Київського слідчого ізолятора СБУ. На засіданні суду я сказав про це судді, що заява не моя. Минулої п’ятниці ми з моїм адвокатом подали заяву про фальсифікацію цього документу, але поки жодних результатів не маємо», - повідомив Горбенко.

В цілому він заявляє, що на нього чиниться системний тиск з боку ГПУ ще від його затримання п”ять років тому. «Мої права постійно порушуються. Я мушу звернутися до преси, оскільки погрози не припиняються, а на мої заяви нема жодної належної реакції», - додав він.

У свою чергу адвокат Горбенка Валерій Добраниця заявив, що судове слідство у цій справі затягується, а Генеральна прокуратура постійно порушує права його підзахисного. «В Офісі генпрокурора не говорять правду, тиснуть на учасників процесу - на адвокатів, на суддів, на свідків, прослуховують телефони адвокатів та родичів обвинувачуваних, за нами постійно стежать», - додав він.

Нагадаємо, Горбенко обвинувачують за ч. 3 ст. 146 КК України – незаконне позбавлення волі або викрадення людини вчинене організованою групою, або таке що спричинило тяжкі наслідки. Також йому інкримінують ст. 255 КК України – створення злочинної організації.