Головний приз – 100 тис. грн на розвиток бізнесу та ділову поїздку до Парижа.

Київ. 25 листопада. УНІАН. В Україні стартує четвертий щорічний конкурс для жінок-підприємиць "Створено жінками".

Про це представники Франко-української торгово-промислової палати (CCIFU), які є організаторами конкурсу, повідомили на прес-конференції в УНІАН.

У прес-конференції взяли участь аташе з питань співробітництва в Посольстві Франції в Україні Матильда Коме; президент Франко-української торгово-промислової палати Бертран Барр’є; директорка Франко-української торгово-промислової палати Мод Жозеф; народна депутатка України, голова підкомітету з питань у сфері захисту прав людини та гендерної політики Марина Бардіна; директорка Arena Media Expert, член журі конкурсу Тетяна Попова та переможниця цьогорічного конкурсу "Створено жінками" Олександра Балясна.

Як заявили організатори, в рамках конкурсу відзначать підприємиць, які розвивають свої справи в умовах пандемії. Захід покликаний спростувати упередження щодо жінок в бізнесі, посилити їхні можливості, а також надихнути інших не боятися розпочинати власні справи. Адже навіть у Києві власниць компаній лише 28% - а це найвищий показник серед інших українських міст.

"Для Франції рівність жінок і чоловіків є цінністю і завданням. Політика фемінізації керівних ланок управління бізнесом дала результати — вже близько 40% підприємств створюються за ініціативи жінок або жінками. Я сама веду бізнес в Україні і знаю, з якими упередженнями стикаються підприємиці. Тому я розумію, як важливо підтримувати створення і розвиток компаній, заснованих жінками. Саме тому ми заснували цей конкурс і проводимо його вже четвертий рік поспіль", - сказала Жозеф.

Для у конкурсі необхідно до 30 січня 2021 року заповнити заявку на сайті проекту: https://womanccifu.com. Учасниці змагатимуться за головний приз — 100 тис. грн на розвиток бізнесу та ділову поїздку до Парижа. Також всі учасниці можуть презентувати свої проекти та знайти підтримку інвесторів, менторів, в тому числі у французькій бізнес-спільноті. Переможниць конкурсу визначає журі, також передбачені винагороди для тих, хто посяде друге і третє місця. Журі складається з представників французького й українських бізнесів.

"Ця премія дає значні ресурси жінкам для розвитку їхньої підприємницької діяльності і таким чином сприяє підвищенню їхньої присутності в економічній сфері", - зазначила Коме.

Переможниця минулорічного конкурсу Балясна розповіла, що вона - засновницею бренду товарів для передчасно народжених немовлят "Раненько", адже сама є мамою передчасно народженої дитини, яка 9 років тому стикнулась з тим, що не змогла купити одяг для своєї доньки.

"Через пандемію мені стало складніше закуповувати тканини — строки доставки збільшились, асортимент сильно "просів". На отриману грошову премію я закупила тканини, що дозволило виробництву працювати без перебоїв. Частину коштів витратила на доведення сайту до ладу — адже в умовах карантинних обмежень було важливо зробити зручними онлайн-замовлення", – додала Балясна.

Довідка УНІАН. Конкурс для жінок-підприємиць "Створено жінками" був заснований у 2019 році за ініціативи Комітету бізнес-леді CCIFU (Франко-української торгово-промислової палати).

У 2019 бізнес-леді року була обрана Руслана Римарська, засновниця компанії "Будьмо здорові" (ТМ Smakuli), яка виробляє печиво без глютену і лактози.

У 2020 році премію отримала Євгенія Ніколайчук - співзасновниця і керуючий партнер мережі винних барів Like a Local's Wine Bar, що представляють продукцію українських виноробів.

Фото з пресконференції: https://photo.unian.ua/theme/109618-press-konferenciya-v-unian-po-sluchayu-starta-konkursa-dlya-zhenshchin-predprinimateley-sozdano-zhenshchinami.html