Представники сфери циркового мистецтва розповіли про здобутки українських артистів на Міжнародному фестивалі циркового мистецтва в Італії.

Київ. 10 грудня. УНІАН. У "Національному цирку України"  підготували новорічно-різдвяну виставу "Дива Різдва - 2022".

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив генеральний директор Державного підприємства "Національний цирк України" Владислав Корнієнко.

"Ми завершили на початку грудня програму "Акваторія". Майже 50 разів показали глядачеві. Ми зібрали неймовірну кількість глядача на виставах. І, як не дивно, Київський цирк продовжує демонструвати дуже хороше наповнення залу, незалежно від того, що у нас були обмеження", - сказав він.

Корнієнко також повідомив, що у цирку підготували нову програму.

"Я хочу анонсувати програму, яка почнеться традиційно від Дня святого Миколая і буде продовжуватися аж до 16 січня. Тобто від 19 грудня до 16 січня щодня буде програма", - розповів він і додав, що ця програма називається "Дива Різдва - 2022".

Гендиректор цирку уточнив, що у програмі поєднується фольклорно-етнографічний, театралізований, музичний та хореографічний матеріал.

Крім того, Корнієнко розповів про 9-й форум аматорів циркового мистецтва у "Національному цирку України" та про перемоги юних артистів на 22-му Міжнародному фестивалі циркового мистецтва "Latina" в Італії.

"Участь у подібного роду фестивалях для держави Україна – це неймовірно важливий крок і важлива сатисфакція того, що ми є невід'ємною складовою як європейської, так і світової культури, мистецтва, зокрема, циркового мистецтва", - зауважив він.

Корнієнко наголосив, що на фестивалі всього було розіграно 9 нагород, з яких 3 отримала Україна. "Жодна країна світу не отримала більше однієї нагороди. Циркові артисти з України отримали три", - підкреслив він.

Своєю чергою, викладач Київської дитячої музичної школи №14 ім. Д.Кабалевського Людмила Носенко представила присутніх на прес-конференції срібну призерку фестивалю циркового мистецтва в Італії Владиславу Нараєву (жанр – ручний еквілібр) та бронзову призерку цього фестивалю Амелі Білик (жанр – вільний дріт).

Корнієнко також додав, що пара українських повітряних гімнастів виграла одну з двох "золотих" нагород фестивалю.