Фінансовий директор компанії зазначив, що за даним фактом відкрито кримінальне провадження в Броварському відділі поліції.

Київ. 23 квітня. УНІАН. Турецька компанія «МЕСА-ДОРБУД» просить президента України Володимира Зеленського взяти під особливий контроль і забезпечити об'єктивне розслідування провадження щодо відчуження майна компанії для будівництва доріг.

Про це повідомив фінансовий директор компанії «МЕСА-ДОРБУД» Віталій Трошин на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня
Фото з прес-конференції в УНІАН

«У нас залишається шанс звернутися до президента з проханням взяти під особливий контроль це провадження, забезпечити об'єктивне розслідування. Ми повинні показати іноземним інвесторам, що Україна - безпечне місце для вкладення інвестицій та ведення бізнесу. Також ми звернулися з проханням про допомогу з офіційними листами до генерального прокурора, в національну поліцію і до глави МВС Арсена Авакова», - розповів він.

За словами Трошина, зараз техніка компанії перебуває під контролем «Комунтранс», і її збереження викликає великий сумнів.

«Ми змушені звернутися до президента, так як інших варіантів не залишається. Раніше один із засновників надіслав листа президентові. Ситуація така. В результаті шахрайських дій, підприємство «Комунтранс» отримало право суборенди на нашу техніку, а в подальшому за допомогою таких самих шахрайських дій - стало власником нашої техніки», - заявив він.

Трошин зазначив, що за даним фактом було відкрито кримінальне провадження в Броварському відділі поліції.

«Слідство ведеться неефективно. Судом Броварського району повністю заблоковані всі слідчі дії. Зокрема, немає арешту, не забезпечене збереження речдоків, накладено заборони на виїмку документів, пов'язаних з переоформленням техніки. Також суд відмовив у відкритті фіндокументаціі, яка задіяна в злочинному ланцюжку за фактом заволодіння майном. Також паралельно йдуть суди в Бориспільському суді, куди наші адвокати не запрошуються», - сказав він.

Адвокат Руслан Дідовець зазначив, що компанія «МЕСА-ДОРБУД» буде позбавлена можливості розпоряджатися цією технікою протягом тривалого часу, незважаючи на те, що були надані докази того, що документи, на підставі яких здійснювалося відчуження, є підробленими.

«Рішення Бориспільського суду від 17 квітня 2020 року про фактичне вилучення спецтехніки та передачу її іншій юрособі свідчить, що законний власник компанія «МЕСА-ДОРБУД» буде позбавлена можливості розпоряджатися цією технікою протягом тривалого часу. Поки йтиме слідство. А це може тривати більше року. За цей час власник несе ризик пошкодження або втрати цієї техніки», - розповів він.

Дідовець підкреслив, що є підстави вважати, що досудове розслідування проводиться неефективно, слідчі не зацікавлені збирати докази.

Присутній на прес-конференції представник Посольства Республіки Туреччина в Україні наголосив на необхідності об'єктивного правового процесу.

«Українські та турецькі компанії в наших країнах мають бути захищені. Іноді турецькі компанії мають проблеми і тоді вони звертаються в посольство. Зокрема, ця компанія звернулася до нас і розповіла про свої проблеми. Ми сподіваємося, що проблема вирішиться справедливо», - підкреслив він.

Як повідомляв УНІАН, з 1 березня в Україні стартувало, як і планував уряд, "Велике будівництво" - проекти з ремонту і будівництва інфраструктурних та соціальних об'єктів, які не зупиняються навіть в умовах загальнонаціонального карантину. При внесенні змін до держбюджету на 2020 рік Верховна Рада практично без змін залишила фінансування дорожнього будівництва.

Президент Володимир Зеленський впевнений, що за п'ять років його каденції в Україні будуть відремонтовані основні дороги в Україні.

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.ua/theme/95750-tureckie-investory-obratilis-s-prosboy-o-pomoshchi-k-prezidentu-ukrainy-u-kompanii-s-tureckimi-investiciyami-mesa-dorbud-otobrali-spectehniku-dlya-dorozhnyh-rabot.html