Інформацію про події в Україні дізнаються з соціальних мереж, телебачення, від друзів, знайомих, родичів.

Київ. 23 листопада. УНІАН. Третина молоді віком від 14 до 18 років відчувають гордість за Україну, а 13% – тільки сором.

Такі дані соціологічного опитуванняна тему: "Покоління молодих українців: життєві пріоритети, політична активність і соціальна пам’ять" оприлюднено на прес-конференції в агентстві УНІАН.

Третина молоді віком від 14 до 18 років відчувають гордість за Україну, а 13% - тільки сором - опитування (фото, відео)

Експерт, кандидат соціологічних наук (м.Одеса) Олена Фостачук зазначила, що велика частка опитаних (42%) відчувають суперечливі почуття до України – гордість і сором одночасно, 32% опитаних відчувають гордість за Україну і тільки 13% – сором.

За її словами, чим респонденти молодші, чим більш віддалені від столиці, тим менше гордості вони відчувають за країну, і, відповідно, навпаки.

Під час опитування визначався рівень поінформованості про політичні події в Україні та світі. Третина опитаних молодих людей (29%) повідомили, що політикою не цікавляться. Основним джерелом інформації про події у рівній мірі є форуми, блоги, соціальні мережі (38 %), телебачення (37 %), друзі, знайомі, родичі (35 % від усіх опитаних).

Молоді люди досить зважено оцінюють рівень об'єктивності українських засобів масової інформації. Більш ніж половина опитаних (54%) вважають, що деякі українські засоби масової інформації (телебачення, радіо, газети) висвітлюють події, що відбуваються в Україні, об'єктивно, а деякі – ні. Кількість тих, хто вважає, що ЗМІ висвітлюють події об'єктивно, і тих, хто вважає, що необ'єктивно, практично однакова: 14% і 15% відповідно.

Фото: https://photo.unian.ua/theme/109522-prezentaciya-rezultatov-socoprosa-unian-pokolenie-molodyh-ukraincev-zhiznennye-prioritety-politicheskaya-aktivnost-i-socialnaya-pamyat.html

Довідка. Опитування проводилося у квітні Соціологічним інформаційно-дослідницьким центром "Пульс" (м.Одеса) у партнерстві з Міжнародним експертним клубом (МЕК) (м.Київ). Було опитано 1200 респондентів віком 14-18 років на всій території України (окрім Криму та непідконтрольних територій на сході України).