Засновник групи компаній Sport Life Дмитро Єкімов підкреслив, що для реалізації програми президента Володимира Зеленського «Здорова нації» в першу чергу необхідна спортивно-оздоровча інфраструктура, яка в умовах пандемії має вважатись критичною і постійно працювати.

Київ. 12 листопада. УНІАН. Засновник групи компаній Sport Life Дмитро Єкімов наголошує на важливості зміцнення імунітету шляхом оздоровчої активності під час пандемії COVID-19.

Про це він сказав на прес-конференції в УНІАН, присвяченій ролі спорту у житті людини та загальнодержавній програмі «Здорова нація».

За словами Єкімова, для реалізації програми президента Володимира Зеленського «Здорова нації» в першу чергу необхідна спортивно-оздоровча інфраструктура, яка в умовах пандемії має вважатись критичною і постійно працювати.

«Подивіться, що кажуть люди, які перехворіли ковідом. Якщо займатися спортом, займатися фізкультурою, вживати вітаміни, вести здоровий спосіб життя, то в 90% випадків COVID-19 проходить, як і інший грип, хоч погано, з температурою, але не гірше, ніж інше вірусне», - сказав Єкімов.

Він зазначив, що люди, які ведуть здоровий спосіб життя та регулярно тренуються, хворіють у легкій формі, й ці дані медиків підтверджує інформація про те, як швидко і майже безсимптомно хворів на COVID-19 мер Києва Віталій Кличко, або як хворіє президент Володимир Зеленський, який продовжує працювати і також хворіє з незначними симптомами, бо також веде спортивний і здоровий спосіб життя.

Єкімов підкреслив, що важливим захистом від коронавірусу є імунітет, а його зміцнення та відновлення відбувається завдяки заняттям спортом та тренуванням. Тому спортивно-оздоровча індустрія має стати стратегічною в Україні, бо дбає про здоров’я нації.

Він наголосив, що у розвинених країнах вкладають кошти у превентивну, оздоровчу медицину.

«Бо не дати людині захворіти – це незрівнянно дешевше, ніж потім його вилікувати», - констатував Єкімов.

Група компаній Sport Life закликає владу не на словах, а на ділі реалізовувати програму «Здоров’я нації».

При цьому засновник групи компаній Sport Life наголосив, що лише за участі професіоналів та бізнесу ця державна програма може бути реалізована та стати національною ідеєю.

У зв’язку з цим Єкімов назвав «ірраціональним» рішення Кабміну про запровадження в Україні «карантину вихідного дня», яким передбачено закриття у вихідні дні фітнес-клубів, додавши, що такі «правила гри» не можливо пояснити.

За його словами, така позиція урядовців може призвести до того, що багато українців втратять можливість оздоровлюватися у спортзалах та басейнах.

Єкімов наголосив, що група компаній Sport Life є найбільшим в Україні оператором індустрії фітнесу, але урядовці не радились з представниками групи у питанні запровадження таких обмежень в роботі спортивних та оздоровчих закладів.

«З нами ніхто ні про що не говорив, ми не були запрошені на жодну зустріч, на якій би вислухали нашу експертну думку про те, як зробити краще», - сказав Єкімов.

Крім того, він наголосив, що через карантинні обмеження працівники фітнес-клубів отримуватимуть зарплати не у повному обсязі.

Він навів приклад, що у мережі фітнес-клубів Sport Life працює більше як 10 тис. тренерів.

«Це міцні люди. Залишивши їх без можливості працювати, ви через тиждень-два побачите їх на вулиці… Тому що будь-яку іншу форму заробітку в них забрали люди, які сидять у Кабміні, які приймають вимушені рішення. Я розумію складну ситуацію… Але яким чином спортивно-оздоровча індустрія – це розваги? Беззаперечно, треба щось зараз робити, але зустріньтеся, обговоріть з представниками індустрії, спробуйте налагодити безпечний процес», - закликав Єкімов.

Своєю чергою віце-президент групи компаній Sport Life Маргарита Годун запевнила, що відвідування фітнес-клубів є абсолютно безпечним.

«Тому що ми всі необхідні заходи і рекомендації МОЗ виконуємо. І наша площа здатна прийняти ту кількість відвідувачів, яку необхідно з дотриманням соціальної дистанції. Співробітники ходять в масках та рукавичках, їх стан здоров’я контролюється щодня. Всюди розташовані антисептики», - сказала вона.

Також, за її словами, план занять складено таким чином, що люди різного віку можуть тренуватися в зручних умовах.

Як повідомляв УНІАН, 10 листопада Зеленський у зв’язку з несприятливою епідемічною ситуацією ініціював розробку програми «Здорова нація», у межах якої надавати громадянам інформацію про переваги здорового способу життя, регулярних фізичних навантажень і тренувань.

11 листопада Кабмін ухвалив рішення про запровадження з 14 листопада в Україні «карантину вихідного дня». Попередньо - на три тижні, до 30 листопада. Так, у вихідні буде дозволено працювати лише продуктовим магазинам, аптекам, ветаптекам, медзакладам, АЗС.

Заборонено роботу фітнес-центрів, кафе і ресторанів (за винятком послуги «на виніс»), ТРЦ, інших розважальних закладів тощо.

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.ua/theme/101396-press-konferenciya-v-unian-posvyashchennaya-programme-zdorovaya-naciya-i-polze-ozdorovitelnoy-aktivnosti.html