Кліп на пісню “Stop the war” присвячено усім, хто боровся за незалежність України, хто пройшов через пекло війни, і всім, хто зараз перебуває на передовій.

Київ. 30 грудня. УНІАН. Компанія Live Music та співак BARLEBEN презентували соціальний музичний відео проект “Stop the war”, присвячений, зокрема, війні на Донбасі.

Презентація проекту та  відбулася на прес-конференції в УНІАН.

Зокрема, соціальний проект “Stop the war” – це англомовна композиція, на яку знято кліп про сучасні війни у світі, з акцентом на війні, яка відбувається на території України. Цей проект створено за підтримки Українського культурного фонду. Композицію виконує співак BARLEBEN. Автором слів та другим вокалістом стала лауреат міжнародних премій, композитор та піаністка NANÈ. Музичним продюсером є Філіп Коляденко. Над проектом працювала команда Live Music.

Компанія Live Music та співак BARLEBEN презентували соціальний музичний проект “Stop the war” (відео)

Так, артист і музикант Олександр Барлебен (сценічне ім’я BARLEBEN) зазначив, що над проектом працювала величезна команда – понад 60 осіб.

Артист наголосив, що цей проект є дуже особливим і особистим.

“Він спрямований на те, щоб за допомогою музики, за допомогою пісні і відеоряду привернути увагу до війн в усьому світі, і особливо до війни в Україні, яка відбувається вже шостий рік, і поки що ми не бачимо такої якоїсь точки, до чого це все веде і коли це може завершитись”, - сказав Барлебен.

На його переконання, музика може слугувати своєрідним комунікатором і точкою перетину для суспільства, коли усі виступають проти війни як інструменту для врегулювання конфліктів. Барлебен додав, що людина має створювати, а не руйнувати.

Він сказав, що пісня “Stop the war” була написана у 2014 році талановитою композиторкою Христиною Хром'як (відомої як NANÈ). Барлебен зазначив, що ця пісня “чекала свого часу і свого виконавця”.

Для зйомки відеокліпу команда артиста запросила режисера Олега Дубровського.

Барлебен додав, що матеріали для відео були надані телерадіокомпанією “Студія 1+1”.

“Ми щиро вболіваємо за те, щоб війна в Україні завершилася нашою перемогою”, - сказав артист.

У зв’язку з цим він зазначив, що кліп на пісню “Stop the war” присвячено усім тим, хто цінує власне життя і боровся за незалежність України, хто пройшов через пекло війни, і всім тим, хто зараз перебуває на передовій.

За його словами, українське суспільство за останні шість років стало дещо грубішим до сприйняття новин про бойові дії на Донбасі.

“Статистика загиблих і поранених чомусь вже не викликає таких емоцій, як у перші роки війни, і ми цим треком, цим проектом повертаємо увагу слухача і глядача до того, що це не є нормою, що вирішення конфліктів у XXI столітті через війну – це абсолютно неправильно. Але ми, українці, поставлені в такі умови, що маємо захищати свою незалежність, хоча ми не є прихильниками самої війни як шляху врегулювання конфліктів”, - констатував Барлебен.

Також він розповів, що у 2015-2016 роках був співробітником СБУ і працював на сході України, є учасником бойових дій.

“Я по собі знаю, що таке війна. Я на собі відчув, як це - бути в епіцентрі всіх цих подій. Я бачив увесь Донбас. І ці емоції та спогади я певний час ховав від себе, і я зрозумів, що це не правильно, що я не один. Коли повертаєшся зі сходу, хочеться навчитися жити з цими емоціями. Оскільки я професійно останні роки займаюся музикою і змінив абсолютно свій напрям – мені хотілося реалізувати усі ці почуття і вкласти саме в музику, у пісню, і зробити концептуально завершений проект, щоб допоміг і мені зцілитися, і привернути увагу до подій, до того, що я дійсно вважаю важливим”, - наголосив артист.

Крім того, він повідомив, що у 2021 році докладатиме всіх зусиль, аби кліп на пісню “Stop the war” побачили якнайбільше людей в усьому світі. Зокрема, музикант додав, що розпочинається PR-програма просування цього відео.

“Ми ведемо перемовини з рядом міжнародних організацій. Ми маємо на меті, щоб навіть за умов карантину це відео потрапило в ООН”, - сказав Барлебен.

Команда музиканта прагне презентувати проект на Генеральній асамблеї ООН у 2021 році. Також музичну композицію наступного року буде адаптовано чотирма мовами: іспанською, українською, французькою та іврит.

Найближчим часом планується презентація проекту в Американському домі в Києві, у Британсько-Українській торговій палаті, у Торгово-промисловій палаті України, Міністерстві закордонних справ України та інших.

Також BARLEBEN спільно з блогерами запустить хештег-челендж #StopTheWar, щоб привернути увагу української молоді до ситуації на сході України та у світі.

Крім того, артист повідомив, що наразі разом з командою Live Music ведеться робота над записом його дебютного альбому, який буде англомовним і україномовним. Барлебен додав, що в альбомі не буде російськомовних пісень. Однак альбом не буде повністю присвячений темі війни.

“Там будуть порушуватися й інші соціально важливі теми. Там буде і про кохання, і в принципі, про моє життя, переживання. Про все життя, таке, яким воно є”, - додав артист.

Офіційний канал BARLEBEN: https://www.youtube.com/channel/UC4530oiylqM0F7I8eRqfa0A