Представники ГС  "Суб’єкти тестування транспорту на придатність до експлуатації"   та  громадськість  закликають  Дениса Шмигаля  відхилити поданий на розгляд уряду законопроект про реформу техогляду та направити  Міністерству інфраструктури України для доопрацювання,  оскільки в ньому є ряд суттєвих недоліків.

Київ. 28 вересня. УНІАН. Громадська спілка "Суб’єкти тестування транспорту на придатність до експлуатації" звертається до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням відхилити поданий на розгляд уряду законопроект щодо реформи технічного огляду автомобілів та розробити новий за участю громадськості та експертного середовища.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив голова громадської спілки "Суб’єкти тестування транспорту на придатність до експлуатації" Ігор Черненко.

Громадськість та  ГС СТТ  закликає   прем'єр-міністра Шмигаля  відхилити поданий на розгляд уряду законопроект про реформу техогляду та розробити новий (відео та фото)

"Мінінфраструктури свідомо нехтує позицією ДРС (Державної регуляторної служби – УНІАН) та направляє до Кабінету міністрів України проект закону, який не відповідає принципам регуляторної політики: доцільності, адекватності, ефективності, збалансованості, передбачуваності, прозорості та врахування громадської думки", - зазначив він.

За словами Черненка, відповідно до Угоди про асоціацію з ЄС, Україна повинна реформувати систему проведення техогляду для легкових авто та впровадити європейські вимоги.

"ДРС України вже не вперше відмовляє в погодженні даного проекту закону. ДРС в рішеннях зазначила, що законопроект направлений на створення непрозорих умов діяльності, створення штучних перешкод доступу до даної діяльності та містить корупційні ризики. Також попередні редакції проекту отримали критику громадськості та народних депутатів України, а Міністерству інфраструктури було рекомендовано створити робочу групу за участі народних депутатів та громадськості. Ці рекомендації Мінінфраструктури залишає без уваги", - зазначив він.

Ігор Черненко заявляє, що законопроект необхідно повністю переробити, оскільки, за його словами, в документі є ряд недоліків, а саме: непрозора процедура доступу до діяльності з проведення обов’язкового технічного контролю; надмірний контроль за суб’єктами проведення обов’язкового технічного контролю; створення саморегульованих організацій, які будуть визначати правила та стандарти підприємницької та професійної діяльності, які не прописані у відповідному законопроекті тощо.

"Враховуючи вищевикладене, Громадська спілка "Суб’єкти тестування транспорту на придатність до експлуатації" вважає, що даний проект закону необхідно відхилити та розробити новий за участю експертного середовища та громадськості", - резюмував він.

Громадськість та  ГС СТТ  закликає   прем'єр-міністра Шмигаля  відхилити поданий на розгляд уряду законопроект про реформу техогляду та розробити новий (відео та фото)

У прес-конференції брали участь: Ігор Черненко, Голова ГС "Суб'єкти тестування транспорту на придатність до експлуатації"; Володимир Коваленко, Член ГС "Суб'єкти тестування транспорту на придатність до експлуатації"; Євгеній Скороход, Президент "Всеукраїнської асоціації фахівців з безпеки дорожнього руху"; Антон Гарматюк, Президент ГО "Асоціація суб'єктів проведення перевірок транспортних засобів".

Фотоhttps://photo.unian.ua/theme/108484-press-konferenciya-v-unian-imitaciya-reformy-tehosmotra-ministerstvom-infrastruktury-ukrainy.html