Також компанія повідомила про проекти, які реалізує в Україні.

Київ. 29 вересня. УНІАН. Дочірнє підприємство міжнародного технологічного концерну Siemens AG компанія «Сіменс Україна» відзвітувала про попередні результати діяльності в цьому фінансовому році і повідомила про проекти, які вона розвиває на сьогодні.

Презентацію результатів провели представники компанії сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Зокрема, генеральний директор «Сіменс Україна» Мачей Томаш Зєліньскі  повідомив, що 2020 рік був дуже важливим як для української дочірньої компанії, так і для міжнародного концерну.

«2020 рік є для компанії «Сіменс Україна» і для Siemens загалом - це значний рік. Сталася низка історичних подій, таких як трансформація компанії з конгломерату у три незалежні компанії, підписання історичних контрактів в Україні, виконання зобов'язань за низкою контрактів, розвиток інжинірингового центру», - сказав він.

Також Мачей Зєліньскі повідомив, що у 2020 році була завершена масштабна реорганізація концерну Siemens в рамках «Vision 2020+», створена незалежна ком панія Siemens Energy, яка займається постачанням турбін, трансформаторів, компресорів, обладнанням для передачі електроенергії, а також компанія продовжила будівництво об'єктів генерації та передачі електроенергії.

Водночас гендиректор відзначив негативний вплив пандемії коронавірусу на діяльність «Сіменс Україна».

«Фінансові показники (оборот, нові замовлення) постраждали ... Оборот знизився на 10% порівняно з минулим роком. Зараз падіння на 10% - це не таке велике, тимчасове коригування. Переважно це падіння стосується продуктового бізнесу компанії», - сказав гендиректор Мачей Зєліньскі.

Також гендиректор зазначив, що бізнес компанії у сфері цифрової індустрії в Україні сильно не постраждав у зв'язку з пандемією.

«Порівняно з минулим роком надходження нових замовлень впало десь на 5%», - сказав він.

Крім того, гендиректор Мачей Зєліньскі повідомив, що компанія не проводить скорочень співробітників і додатково шукає інженерів.

Директор департаменту «Інтелектуальна інфраструктура» компанії «Сіменс Україна» Денис Мироненко розповів про енергетичні ініціативи компанії.

«У цьому фінансовому році «Сіменс Україна» спільно з компанією «Сіменс Австрія» підписали контракт з «Укренерго» щодо модернізації системи диспетчеризації управління енергосистемою України. Це буде перший в Україні інноваційний проект з впровадження технології Smart Grid (інтелектуальні мережі). Бюджет проекту становить 8,2 млн євро ... Проект буде реалізовано протягом наступних трьох років», - сказав він.

Також Денис  Мироненко повідомив, що компанія активно працює у таких сферах, як рітейл, фармацевтика, аграрний сектор, гірничодобувна промисловість, металургія тощо.

Начальник відділу «Комунікації» компанії Марина Маслей повідомила, що «Сіменс Україна» також інвестує в розвиток технічної освіти в Україні.

«На сьогодні ми відкрили 5 навчальних центрів: у Львові, Полтаві. В цьому році ми відкрили три навчальних центри у Хмельницькому, Кривому Розі і в Одесі», -  зазначила  вона.

Підсумовуючи, представники «Сіменс Україна» висловили думку, що вже в наступному році економіка буде активно відновлюватися і це сприятиме зростанню попиту на продукцію компанії.

Фото з пресконференціїhttps://photo.unian.ua/theme/100187-press-konferenciya-v-unian-rezultaty-deyatelnosti-simens-ukraina-v-2020-f-g.html

Довідка УНІАН. Siemens - німецький технологічний концерн, провідний світовий виробник електротехніки та електроніки для промисловості та енергетики, медичного обладнання, міської інфраструктури. Штаб-квартири концерну знаходяться в Берліні і Мюнхені. Компанія «Сіменс Україна» є дочірньою компанією концерну.