Станом на січень 2021 року успішно завершили навчання 700 осіб.

Київ. 26 січня. УНІАН. Ініціатива Організації Об'єднаних Націй «Глобальний договір ООН в Україні» представила результати освітньої програми IT nation, яка реалізовувалася протягом 2020 року і забезпечила доступ до безкоштовної онлайн IТ-освіти для 2 тис. 500 жителів Донецької та Луганської областей.

Про це повідомила генеральний директор «Глобального договору ООН в Україні»  Тетяна Сахарук на прес-конференції в УНІАН.

«Проект IТ nation створювався для того, щоб жителі Східної України отримали доступ до цифрових знань. В той час, коли вся країна діджиталізується і більшість сервісів переходять в онлайн, IТ-навички стають необхідними. Я рада, що проект дав можливість підвищити ефективність щоденної роботи і спілкування більш як 2 тис. 500 учасників, а також посприяв працевлаштуванню наших випускників», - сказала вона.

Зокрема, за підсумками 2020 року проект показав такі результати: більш як 2 тис. 500 зареєстрованих учасників віком 15-74 роки (представники різних соціальних категорій), гендерний баланс становить 50/50.

Тетяна Сахарук також повідомила, що станом на січень 2021 року успішно завершили навчання 700 осіб.

За її словами, в рамках проекту також проведено ряд заходів, які забезпечили оволодіння знаннями і засвоєння навичок: більш як 30 вебінарів за більш як 20 напрямаи; буткемпи (вебінарні воркшопи) для розробників і тестувальників, у рамках яких учасники створювали власні проекти, отримували зворотний зв'язок від менторів, допрацьовували ідеї; хакатони YouthHack 2020 (для учасників віком 15-18 років) і AdultHack 2020 (19+ років).

Зазначається, що для сприяння працевлаштуванню випускників програми було створено базу резюме і портфоліо студентів і випускників програми, доступ до якої отримали потенційні роботодавці - партнери програми.

Також проведено фінальні кемпи і ярмарок вакансій, в рамках яких було організовано понад 100 онлайн-зустрічей з рекрутерами, які дали можливість учасникам заявити про себе і отримати запрошення на стажування і повноцінні співбесіди.

Серед інших результатів проекту: підписання меморандумів про співпрацю з Міністерством цифрової трансформації та IТ-компаніями України, які виступили партнерами активностей програми; формування ряду партнерств з IТ-компаніями, які підтримували проект на різних етапах, у тому числі надали можливість навчатися в IТ-академіях і надали позиції для стажування (зокрема, це DAN IT, PowerCode, INTECRACY DEALS, SupportYourApp, EPAM, BazaIT, EASE , Shell та інші); надання учасникам близько 200 годин менторської підтримки від працюючих IТ-фахівців різних спеціалізацій.

Крім цього, в рамках проекту забезпечено дотримання принципу «освіта протягом життя» і руйнування стереотипу «IT - для молоді» (вік учасників хакатонів - 15-55 років, у тому числі членів команди-переможця - 35-49 років)

У прес-конференції також взяли участь:  менеджер проекту IT nation Оксана Кавтиш, асистент менеджера проекту Дмитро Мастюк і менеджер з комунікацій проекту Оксана Погорілко.

Як повідомляв УНІАН, на початку 2020 року «Глобальний договір ООН» і Агентство США з міжнародного розвитку USAID запустили програму IT-nation для жителів Донецької та Луганської областей.

У березні 2020 року «Глобальний договір ООН», IT-компанія Powercode і Європейська асоціація програмної інженерії запропонували програмну допомогу медицині у боротьбі з коронавірусом.

Довідка УНІАН.

Освітня програма «IT nation» реалізується громадською спілкою «Мережа Глобального Договору в Україні» за сприяння Проекту USAID «Економічна підтримка Східної України». Ключова мета програми - надати рівний доступ до якісної онлайн IТ-освіти для жителів Донецької та Луганської областей, а також можливість бути затребуваними і успішними у сфері IТ. Напрями навчання: Advanced Frontend Web Developer, Web Coder, Automation Software Tester, Manual Software Tester, Digital skills.

«Глобальний договір ООН» - ініціатива ООН, спрямована на заохочення соціальної відповідальності бізнесу та надання звітів про здійснення такої політики.