Свято відбудеться 19 вересня на Співочому полі у Києві у форматі благодійного фестивалю з лекторієм та розважальними зонами, на нього запрошують всіх охочих разом з їхніми домашніми улюбленцями.

Київ. 3 вересня. УНІАН. Найбільший в Україні притулок для тварин "Сіріус" з нагоди свого 20-річчя організовує масштабний фестиваль.

Про це засновниця притулку Олександра Мезінова повідомила на прес-конференції в УНІАН.

“Притулок “Сіріус” був створений мною у 2000 році… Тоді я вважала, що всі будуть радіти його створенню, однак 20 років тому всі говорили мені, що це неправильне та нікому не потрібне заняття… Тому починала я одна, орендувала колишнє приміщення коровника та займалась порятунком тварин”, - розповіла вона.

Пізніше, за словами Мезінової, їй почали допомагати однодумці та волонтери, яких за 20 років стало дуже багато.

“Притулок існує в основному на благодійні внески людей та організацій, а 9 років тому Київ долучився до фінансування приватних притулків”, - уточнила вона.

Як зазначив директор Департаменту благоустрою КМДА Олексій Кулеба, з 2010 року місто активно допомагає притулкам для тварин, яких у Києві чотири, з них “Сіріус” - найбільший.

“У 2016 році була прийнята програма, яка систематизує роботу міста та його взаємодію з притулками. Головне, що це допомагає виділенню коштів, і з кожним роком місто намагається виділяти все більше і більше коштів”, - наголосив Кулеба.

Він підкреслив, що ця програма діятиме й надалі, а місто має серйозні плани щодо розвитку зоозахисної сфери та інфраструктури.

За словами засновниці “Сіріусу”, наразі площа притулку, який розташований у Федорівці Київської області, сягає 4 га, на яких у більш ніж тисячі вольєрів живеть понад 3,2 тис. тварин, більшість з них - собаки.

Мезінова зазначила, що зведені 6 років тому, під час переїзду притулку на теперішнє місце, вольєри вже потребують реконструкції.

У її планах - побудувати сучасний та комфортний притулок для тварин, тому наразі там проводять масштабну реконструкцію, на яку необхідні великі кошти.

Вона розповіла, що за 20 років існування з притулку до родин забрали понад 5 тис. тварин, тому на «день народження» притулку планують влаштувати парад тварин-випускників.

За словами співзасновника креативного івент-агентства “JUICE EVENTS” Євгенія Ємельянова, який організовує «день народження» “Сіріусу”, свято відбудеться 19 вересня на Співочому полі у Києві.

Він зазначив, що святкування пройде у форматі благодійного фестивалю з лекторієм та розважальними зонами, на нього запрошують всіх охочих разом з їхніми домашніми улюбленцями.

Ємельянов додав, що “Сіріус” планує організовувати такі фестивалі щороку, а цьогоріч благодійники та волонтери ще мають можливість долучитися та допомогти в організації заходу.

Своєю чергою Мезінова подякувала всім хто допомагав притулку.

“Я дуже вдячна всім, хто був поруч всі ці 20 років... та 19 вересня запрошую всіх на наш день народження. Я наголошую на тому, щоб люди звертали увагу на тих, хто слабше їх, та допомагали”, - резюмувала вона.