Київ. 21 серпня. УНІАН. Громадська організація «Інформаційний Майдан» закликає керівництво країни звільнити і притягнути до кримінальної відповідальності голову Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Леоніда Євдоченка і керівництво Концерну радіомовлення, радіозв'язку та телебачення, вважаючи, що вони є непрофесіоналами, оскільки не виконали доручення президента України і допустили помилки при відновленні телевежі на горі Карачун у Слов'янську, унаслідок чого висоти відновленої вежі недостатньо для мовлення українських телеканалів на окуповані території.

Про це на прес-конференції в УНІАН заявив лідер громадської організації «Інформаційний Майдан» Павло Білоножко.

«Президент дав доручення, але команда (Держспецзв’язку - УНІАН) його не виконала. Два з половиною роки будували вежу. Збудували її занизькою... Покриття залежить від висоти, ніякої потужністю не можна збільшити покриття », - сказав він.

"Вимагаємо негайно звільнити та притягнути до відповідальності голову Держспецзв'язку Леоніда Євдоченка і чинне керівництво Концерну РРТ. Провести розслідування їх злочинної діяльності, а також встановити всіх причетних осіб і, нарешті, навести порядок у сфері інформаційної безпеки України", - зачитав Білоножко відкритого листа президенту України, прем'єр-міністру, голові Верховної Ради, генеральному прокурору, голові Служби безпеки України.

За словами Павла Білоножка, для відновлення мовлення на непідконтрольних територіях необхідно «заглушити» сигнал.

«На тій самій частоті включається наш сигнал, і якщо він сильніше, то він може перекрити сигнал, який йде з непідконтрольних територій», - сказав він.

Павло Білоножко також додав, що відновлена вежа не покриває територію, яку покривала раніше. Крім того, її висоти і потужності не вистачає і для глушіння російських телеканалів, що транслюються із захопленої телевежі в Донецьку. Українські держоргани можуть за допомогою технічних засобів припинити мовлення російських телеканалів з донецькою телевежі, але такі дії, за словами Білоножка, Держспецзв'язку не проводить.

«На підтвердження бездіяльності з боку держорганів можу навести приклад: до цього дня вглиб на сто кілометрів українського кордону транслюється російський канал», - додав він.

Лідер ГО "Інформаційний Майдан" Павло Білоножко вважає, що ще однією причиною для звільнення керівників Концерну РРТ і Держспецзв'язку є фінансування трансляції російських каналів за рахунок державних коштів.