Київ. 20 квітня. УНІАН. Найбільший в Україні технічний фестиваль ретроавтомобілів OldCarLand-2017 відбудеться з 28 квітня по 2 травня в Києві на території Державного музею авіації Національного авіаційного університету.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив прес-секретар фестивалю Володимир Мукан.

"Цього року буде більш як 900 машин. Ми прагнемо того, аби на кожному новому фестивалі були інновації. Наприклад, ми збираємося привезти Citroеn DSс з унікальною підвіскою", - сказав Мукан, зазначивши, що на цьому фестивалі ретроавтомобілів буде представлено більше автомобілів, ніж зазвичай.

Присутній на прес-конференції один із організаторів фестивалю Павло Лозовенко зазначив, що цього року буде багато рідкісних автомобілів.

«Будуть присутні такі знакові автомобілі, як ЗІС – 110 і ГАЗ-М-72 в оригінальній комплектації і на ходу. Крім того, буде дуже рідкісна машина ГАЗ-23. За деякими даними, випущено лише 601 такий автомобіль. Також буде ряд американських автомобілів, зокрема, ми плануємо показати унікальний Lincoln Continental, який в Україні ще не демонструвався», - сказав Лозовенко.

Він повідомив, що гості фестивалю зможуть безплатно покататися на ексклюзивних автомобілях.

Також присутній на прес-конференції один із організаторів фестивалю Вадим Навроцький повідомив, що на фестивалі можна буде побачити, як із часом змінювалися автобуси ЛАЗ.

«На фестивалі буде виставлено 14 автобусів ЛАЗ. Від ЛАЗ 695 1961 року до НеоЛАЗа. Це буде називатися еволюція автобусів ЛАЗ. Також, ми вирішили відтворити автобуси ЛАЗ, які вироблялися для космонавтів, їх в Україні немає», - сказав він.

Присутній на прес-конференції голова Комісії ретроруху України Роман Щипков повідомив, що під час фестивалю відбудеться нічне ралі.

"Хочу оголосити, що відбудеться друге за рахунком нічне ралі на ретроавтомобілях із елементами квесту. Цього разу залучені 4 державних музеї. Нам вдалося домовитися, що вони будуть відкриті до перегляду. Відкриття виставки 28 квітня об 11.00 біля головного входу музею авіації, а старт нічного ралі буде з суботи на неділю о 20 год. 22 хв.", - сказав він.

Також організатори повідомили, що під час фестивалю проводитимуться розважальні заходи - змагання на дитячих педальних автомобілях, виставка старовинної радіотехніки, велосипедів і мототехніки.

Як повідомляв УНІАН, навесні 2016 року у Києві відбувся четвертий в Україні фестиваль ретроавтомобілів OldCarLand-2016.