Переможниця премії зможе спрямувати кошти на розвиток власного бізнесу.

Київ. 4 лютого. УНІАН. В Україні виберуть бізнес-леді року в рамках премії «Створено жінками» з грошовим призом у 100 тис. грн на розвиток власної справи.

Про це сьогодні  заявили  на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня

Як наголосив президент Франко-української торгово-промислової палати (CCIFU) Бертран Баррье, головною метою конкурсу є підтримка жіночого підприємництва серед українок.

«Вже третій рік поспіль ми організовуємо цю премію, яка є вкрай значущою для нас. Мета нашої Палати - просувати в Україні французькі цінності, в тому числі професійну рівність чоловіків і жінок. В Україні французькі компанії приділяють особливу увагу просуванню жіночих талантів, призначаючи їх на керівні посади. Рух у цьому напрямку необхідно продовжувати», - сказав він.

Директор CCIFU Мод Жозеф, своєю чергою, додала, що в бізнесі жінки часто стикаються з синдромом самозванця, звинувачуються у зайвій емоційності, страждають від нерівних можливостей з чоловіками.

«Більш низькі зарплати, відсутність представленості в медіа, політиці, професійній сфері, а також нав'язана роль «домогосподарки» заважають розпочати власну справу в і без того неідеальному економічному середовищі. Однак проведенням премії «Створено жінками» ми прагнемо змінити це, продемонструвати, що жінка може бути кращим керівником і підприємцем. Уже кілька років поспіль ми отримуємо заявки на участь у конкурсі від учасниць, бізнес-досягненнями яких дійсно можна пишатися. Вони розумні, сміливі і дуже успішні у своїх справах. Саме такі жінки готові зламати застарілі стереотипи і бути обличчям нової України», - підкреслила Жозеф.

Переможниця премії «Створено жінками» у 2020 році, співзасновниця мережі винних барів Like a Local's Wine Bar Євгенія Ніколайчук розповіла, що конкурс дав їй велику підтримку і натхнення, а також допоміг підтримати бізнес у період пандемії.

«У минулому році ресторанний бізнес постраждав досить сильно, і в цей момент у мене з'явилася ця премія, яка стала особисто для мене величезним натхненням не опускати руки, і дала розуміння, що наша робота оцінена, що також дуже важливо. За допомогою грошового призу я змогла інвестувати у два проекти, про які мріяла давно. Це створення партії власного вина спільно з місцевими виноробами, а також розробка освітньої гри про вино», - додала бізнес-леді.

Народний депутат України, голова парламентського підкомітету з питань прав людини та гендерної політики Марина Бардіна зазначила, що Франція є хорошим прикладом для нашої країни в питаннях досягнення гендерної рівності.

«Тому, безумовно, така співпраця є дуже важливою і продуктивною для питання жіночого підприємництва в Україні», - сказала депутат Бардіна.

Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен привітав ініціативу, а також відзначив високу якість поданих на конкурс кандидатур і величезний динамізм залучення жінок у підприємництво в нашій країні.

«Хочу побажати, щоб і в цьому році якість проектів було ще вищою, а кількість конкурсанток - ще більшою, конкуренція і важливість цього конкурсу буде ще більш значущою для всіх нас», - додав він.

Податися на премію можуть всі жінки-підприємці без обмеження за віком, які недавно заснували свій бізнес, незалежно від роду діяльності. Свій проект конкурсантки можуть подати до 15 березня. Приз - 100 тисяч гривень, бізнес-консультації, а також п'ятиденний поїздка до Парижа. Церемонія нагородження відбудеться 8 липня 2021 року.

Модератор пресконференції: Тетяна Попова, директорка Arena Media.

Довідка УНІАН.

Нагорода була заснована в Україні у 2019 році за ініціативи Комітету бізнес-леді CCIFU (Франко-української торгово-промислової палати). Місія премії - підтримка і розвиток жіночого підприємництва в країні.

У 2019 бізнес-леді року була обрана Руслана Римарська, засновниця компанії «Будьмо здорові» (ТМ Smakuli), яка виробляє печиво без глютену і лактози.

У 2020 році премію отримала Євгенія Ніколайчук - співзасновник і керуючий партнер мережі винних барів Like a Local's Wine Bar, що представляють місцевих українських виноробів.

Фото: https://photo.unian.ua/theme/103022-press-konferenciya-v-unian-posvyashchennaya-provedeniyu-tretey-premii-sozdano-zhenshchinami.html