Ідея передбачає створення для комунікації з громадянами спеціальної інтернет-платформи на базі блокчейн.

Київ. 10 лютого. УНІАН. Партія "Національна платформа" та ГО "Криптодемократія"  пропонують запровадити крипто-токен як інструмент цифрової демократії.

Такий інструмент комунікації з громадянами презентували сьогодні учасники прес-конференції в УНІАН : голова партії "Національна платформа" Катерина Одарченко, представники ГО "Криптодемократія" Олександр Хмара та Антон Білецький ,  к.н. з державного управління,  член політради ПП "Національна платформа" Юрій Гаврилечко, підприємець та член політради ПП "Національна платформа" Тимур Чмерук.

Як пояснив Антон Білецький, пропонується створення спеціальної комунікаційної платформи на базі блокчейн, при реєстрації на якій громадяни отримують стандартну однакову для всіх суму токенів. Ці токени людина може розподілити для підтримки вирішення проблем району, області, держави, тобто висловитись таким чином щодо своїх пріоритетів. Таким чином, буде сформовано думку громади того чи іншого населеного пункту, регіону як щодо важливості вирішення якоїсь проблеми місцевого рівня, так і рівня держави.

Також Білецький повідомив, що зокрема на виборах, наприклад, 1 токен буде означати 1 голос за того чи іншого кандидата. Пропонується використовувати також токен для внутрішньопартійної демократії, щоб зрозуміти, наскільки представник партії веде політичну роботу, допомагає громадянам вирішувати їхні проблеми. І це дасть змогу оцінити якість його роботи.

Як зазначила Катерина Одарченко, згідно з соціологічним дослідженням, 70% українців не довіряють політичним силам, ця проблема є загальносвітовою тенденцією, яку визнає більша частина розвинених держав, запроваджуючи якісно нові інструменти для її подолання. За її словами, крипто-токен в ракурсі цифрової демократії буде максимально прозорим інструментом комунікації з громадянами, стане інструментом прямого впливу громадян на діяльність політичних сил, а в майбутньому, як розраховують ініціатори, і на всю вертикаль державної влади.

Одарченко наголосила на важливості якомога більшого залучення громадян до цього механізму цифрової демократії.

Кандидат наук з державного управління, член політради ПП "Національна платформа" Юрій Гаврилечко зазначив, що блокчейн – "це про контроль і зберігання інформації".

"Можливості використання блокчейну в державному секторі не варто забувати. Використання блочейну в системі державного управління дозволить достатньо чітко визначати, хто саме яке рішення і коли ухвалив і хто за нього відповідає. Що сприятиме більшій прозорості системи державного управління", - заявив він.

Підприємець, член політради ПП "Національна платформа" Тимур Чмерук вважає, що сплетіння політики та блокчейну є дуже інноваційним. "Система блокчейну побудована таким чином, що ніщо нікуди не зникає, у ній всі транзакції мінімізовані, але при цьому вони легко простежуються. Це дозволить легко прослідкувати, куди партія рухається. І якщо щось не влаштовує, то зайти на платформу і проголосувати токеном, щоб змінити напрям. І, як на мене, блокчейн та політика – це майбутнє, яке може бути застосоване і повинно бути застосованим, бо дозволяє легко керувати тими людьми, які взяли повноваження влади", - сказав він.

Фотоhttps://photo.unian.ua/theme/111409-presskonferenciya-v-unian-na-temu-politicheskaya-partiya-nacionalnaya-platforma-predstavlyaet-pervyy-v-mire-instrument-cifrovoy-demokratii-kripto-token.html

Політична партія  "Національна платформа" є політичною партією нового типу, діяльність якої спрямована на трансформацію держави та перехід від кризового етапу до розвитку України.

ГО "Криптодемократія" є сучасною громадською платформою , метою якої є створення та розвиток інструменту відкритої демократії в Україні, та розповсюдження серед населення України знань та технологій блокчейн-інструментів.