Програму організовано для жителів Донецької і Луганської областей.

Київ. 22 червня. УНІАН. Кількість учасників освітньої програми «IT nation», організованої ініціативою Організації Об'єднаних Націй «Глобальний договір ООН» і Агентством США з міжнародного розвитку USAID для жителів Донецької і Луганської областей, збільшилася з моменту старту програми в лютому цього року майже втричі.

Про це повідомила голова правління Громадської спілки «Мережа Глобального Договору в Україні», одного з організаторів програми, Тетяна Сахарук на прес-конференції в УНІАН.

Відео дня
Фото УНІАН

«Якщо ми хотіли спочатку навчити близько тисячі осіб у рамках програми, то тепер у нас навчаються понад дві з половиною тисячі осіб лише в двох областях», - сказала вона.

За словами Сахарук, взяти участь у програмі можуть люди у віці від 15 років, а само навчання відбувається в ігровій формі по 15 хвилин на день.

Менеджер проекту «IT nation» Оксана Кавтиш, яка брала участь у прес-конференції, повідомила, що 66% учасників програми - це жителі Донецької області і 34% - Луганської.

За її словами, в гендерному розрізі серед усіх учасників програми 48% - це жінки і 52% - чоловіки.

Вона додала, що 150 учасників вже завершили навчання й отримали свої сертифікати.

Присутній на прес-конференції заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков висловив побажання про розширення дії програми.

«Дуже б хотілося, щоб програму було поширено й на інші області», - сказав він.

У рамках прес-конференції було підписано меморандум про співпрацю і взаєморозуміння між «Глобальним договором ООН в Україні» й IT-компаніями EPAM, PowerCode, Intecracy Deals і SupportYourApp, згідно з яким вони стануть партнерами програми «IT nation».

У прес-конференції також взяли участь віце-президент, експерт з управління персоналом в EPAM Україна, Іспанія, країни Азії Олеся Кирильчук; засновник міжнародної ІТ-компанії PowerCode, президент Європейської асоціації програмної інженерії Владислав Савченко; директор ІТ-компанії Intecracy Deals Олександр Вернигора; співзасновник, директор ІТ-компанії SupportYourApp Дарія Лещенко.

Як повідомляв УНІАН, у березні ініціатива Організації Об'єднаних Націй «Глобальний договір ООН», IT-компанія Powercode і Європейська асоціація програмної інженерії запропонували програмну допомогу медицині в боротьбі з коронавірусом.

Довідка УНІАН. «Глобальний договір ООН» - ініціатива ООН, спрямована на заохочення соціальної відповідальності бізнесу та надання звітів про здійснення такої політики.