Серед завдань УАНТ популяризувати та розвивати настільний теніс, надавати підтримку існуючим клубам, розвивати тренерський та суддівський штат.

Київ. 10 грудня. УНІАН. У Києві презентували Українську асоціацію настільного тенісу (УАНТ), яку створили професійні спортсмени та однодумці з метою популяризації цього спорту в нашій країні.

У прес-конференції в агентстві УНІАН, присвяченій створенню асоціації, взяли участь президент УАНТ Дмитро Писар та віце-президент Денис Калачевський.

За словами Писара, головною метою є зробити настільний теніс в Україні доступнішим та збільшити в ньому масовість. «Мою увагу привертає приклад Франції, де за статистикою, основних ліцензіатів, які беруть активну участь у цьому виді спорту, більш ніж 107 тис. осіб. Тобто кожна 600 людина у Франції грає у настільний теніс. І це наша мета, ми будемо до неї йти», - зазначив президент УАНТ.

За його словами, наразі важливим є створити програму розвитку та залучення юних спортсменів - від 4 до 7 років, а також створити освітню програму для тренерів, яка буде підвищувати їхню кваліфікацію.

Писар наголосив на необхідності покращення інфраструктури цього спорту в країні, тому асоціація передбачає надання підтримки клубам настільного тенісу на місцях, зокрема поширюючи досвід найкращих спортсменів та тренерів, організацією спортивних заходів.

«Будемо проводити у клубах настільного тенісу змагання, майстер-класи, тренування. Це і для дітей, і для аматорів, і для спортсменів. Для суддів, тренерів та менеджерів ми будемо проводити семінари. Ці заходи будуть нести розвиток цьому виду спорту, а організовуючи у момент змагань свято для глядачів, і при цьому транслюючи його, ми будемо привертати увагу громадськості до цих клубів. Коли клуби стануть більш самостійними та привабливими, то вони зможуть самі залучати спонсорів, збільшувати свій бюджет та розвиватись», - наголосив Писар.

Своєю чергою віце-президент УАНТ повідомив щодо у найближчих планах, а саме, орієнтовно з середини січня наступного року, якщо не завадить ситуація з коронавірусом, на базі клубу «Гурман» почнеться системне проведення відкритих тренувань. «Вони будуть доступні для гравців будь-якого рівня і будуть абсолютно безкоштовними», - додав він.

Також за словами Калачевського, планується проводити семінари для тренерів з метою отримання інформації з якими проблемами вони стикаються у своїй діяльності і чим асоціація може їм допомогти.

Як зазначили керівники асоціації, наразі найбільше заходів буде спрямовано на дитячий та ветеранський напрями.

Присутній на заході керівник напрямку «Дитячий спорт» УАНТ Кирило Самокиш повідомив, що асоціація передбачає почати реалізацію планів з Київського регіону.

«Вже на початку наступного року ми хочемо реалізувати Дитячу київську лігу, в якій братимуть участь команди київських клубів та залів. Також ми хочемо реалізувати дитячий всеукраїнський турнір. Всі заходи будуть в онлайн-трансляціях і з залученням по можливості глядачів. Діти, які прийматимуть участь у лізі, будуть отримувати задоволення та досвід, а їх ровесники будуть спостерігати за цим і вболіваючи теж будуть долучатись», - зазначив він.

У разі успішності пілотних проектів, їх будуть поширювати в інших містах.

Керівник напрямку «Ветеранський спорт» УАНТ Микола Ульянчич зі свого боку додав, що ветеранський спорт у нашій країні досить розвинений, але не вистачає організації і підтримки.

«В цьому напрямку ми і зосередимо свою роботу. Проводиться дуже багато різноманітних заходів серед ветеранів в Україні, найкращі з них беруть участь в міжнародних змаганнях, зокрема і в чемпіонатах світу і Європи. З метою покращення роботи в цьому напрямку ми запланували на наступний рік для підготовки до чемпіонату світу, який відбудеться наприкінці квітня у Франції, проведення турніру, де зберемо найсильніших спортсменів Києва і області в одних змаганнях. В інших змаганнях ми зберемо найкращих спортсменів-ветеранів України. В подальшому з урахуванням пропозицій, ми вже провели опитування серед наших спортсменів, за їх підтримки та участі будемо проводити ветеранську лігу», - повідомив він.

В УАНТ наголошують, що об’єднання відкрите для всіх бажаючих та готове до співпраці з метою сприяння розвитку настільного тенісу. Контактувати з УАНТ можна через соцмережі, де розміщено номери телефонів та електронну пошту.