Громадські діячі також анонсували створення народного трибуналу, який захищатиме інтереси українського народу, зокрема на право на землю, та судитиме  корупціонерів згідно закону.

Київ. 3 грудня. УНІАН. Представники ряду громадських організацій заявили про створення об'єднання для розвитку нових справжніх лідерів  громадянського суспільства  України.

Про це громадські діячі оголосили  на прес-конференції в УНІАН.

За словами представниці Центру журналістських розслідувань, протидії рейдерству та корупції в державних та правоохоронних органах, генерального директора ТОВ "Українська мовна телекомпанія "Столиця" Валентини Виноградової, наразі об’єднання налічує 555 організацій по всій Україні.

Вона розповіла, що з 2 серпня об’єднання почало проводити зібрання громадських організацій, за результатами яких у березні наступного року будуть опубліковані всі документи щодо їхніх майбутніх планів.

А також зазначила, що об’єднання створило власну газету "Столична неділька", у якій розповідається про його роботу та плани.

Виноградова також висловила свою думку з приводу земельної реформи, зазначивши, що без організації референдуму з цього питання землю продавати не можна.

"У нас сьогодні вже 55 малих рад по всій країні і велика рада в Києві, а також багато людей, які до нас ще долучаться. Ми закликаємо до нас долучатися, долучатися до нашої ініціативи, до об’єднання громадських організацій та лідерів України. Адже ми маємо зупинити це пограбування українського народу. Повернути йому його надра, його землю", - заявила вона.

Журналістка повідомила, що об’єднання планує створити власний народний трибунал, який захищатиме інтереси українського народу, зокрема, на право на землю, та судитиме корупціонерів.

Як зазначив голова ГО "Український комітет по боротьбі з корупцією" Олександр Терещук, наразі в Україні спостерігається тотальна корупція, зокрема, у правоохоронних органах.

На його думку, корупція виникає через подвійні стандарти українських законів та неналежну кадрову політику в державі.

Терещук наголосив, що для подолання корупції необхідно ретельно працювати над підбором кадрів та законодавством.

Своєю чергою, керівник Південного регіону ГО "Український комітет по боротьбі з корупцією", що базується в Запоріжжі, Анатолій Шевченко наголосив, що у нього та у більшості українців немає довіри до нинішніх правоохоронних органів.

Він розповів про зафіксовані ним численні злочини серед правоохоронців.

Шевченко також повідомив, що подав скаргу та звернувся до президента Володимира Зеленського, генпрокурора Ірини Венедіктової та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з приводу неналежного реагування правоохоронців на викриті ним злочини.

Як пояснив голова Асоціації Християнсько-релігійних організацій Африки, представник "USA media corporation", тележурналіст Валентин Еліас, цілі вищезгаданого об’єднання не обмежується однією країною чи континентом, адже воно має на меті глобальну політичну ідею, яка допоможе трансформувати суспільство на краще, а також "дати надію тим, хто її втратив".

"Для цього необхідно розвивати лідерів… Адже лідерами не народжуються, а стають", - підкреслив він.

Еліас також розповів, що об’єднання планує проводити численні круглі столи, семінари та зустрічі з українцями.

Під час прес-конференції представник Націоналістичного комітету просвітницької роботи серед молоді та студентів, журналіст УМТК "Столиця" Євген Шпильовий наголосив, що основна проблема сьогодення в Україні - це незнання своєї історії.

"Ми забуваємо, якою ціною нам дісталася наша воля, країна та право на існування. Люди забувають про те, що сталося 6 років тому, вже не кажучи про 20, 50 і 100 років, про людей, які поклали свої голови заради нашої держави”, - сказав він.

Шпильовий підкреслив, що для вшанування пам’яті загиблих українців представники об’єднання планують присвятити себе завершенню їхньої справи з подвоєнною відданістю.

"Ми сьогодні, 3 грудня, оголосили війну олігархам... Партії та оліхархи захопили владу. Вони нами воюють, вони нас використовують і це буде продовжуватися, якщо не з’являться нові лідери. А ми дійсно є лідерами… Ми збираємо громадянське суспільство... Україні потрібна нова команда лідерів", - наголосила Виноградова.

Фотоhttps://photo.unian.ua/theme/101840-press-konferenciya-v-unian-komanda-liderov-pomogut-ukraine-vyyti-iz-ekonomicheski-politicheskogo-krizisa.html