Водне шоу "Акваторія. Цирк на воді"стартувало 18 вересня 2021 року.

Київ. 30 вересня. УНІАН. З нагоди відкриття 61-го циркового сезону Національний цирк України під час прес-конференції в УНІАН презентував нову програму "Акваторія. Цирк на воді".

Як розповів гендиректор ДП "Національний цирк України" Владислав Корнієнко, манеж перетворився на басейн, який вміщує тонни води.

"В цирку 19-20 століття був відомий такий жанр, який називався "водна пантоміма". Сьогодні вона представлена як цирк на воді і з усім, що пов’язано з роботою артиста в просторі басейну, з використанням фонтанів. Влітку здійснювалося монтування манежу для цього дійства. Це конструкція, яка вміщує в себе 17 тонн води. Візуальна, зорова картинка – дуже яскрава, коли вмикаються ще й фонтани. Вони б’ють заввишки до 20 метрів. Вода так само має технологічну можливість стікати донизу, і візуальний зоровий ефект – неперевершений: близько тонни води, яка перед тобою знаходиться, плюс підсвітка та спецефекти", - розповів він.

У свою чергу головний режисер ДП "Національний цирк України" Вероніка Гумарова зауважила, що "Акваторія. Цирк на воді" - це унікальна програма.

"Це унікальна програма. ЇЇ специфіка та особливість – це поєднання складних трюкових номерів, художніх цікавих образів артистів, що підсилюються за допомогою костюмів, гриму, зачісок у поєднанні із сучасними спецефектами. Це і світлове, і музичне оформлення, вода, фонтан, які створюють атмосферу. Ми намагаємося протягом сезону урізноманітнювати жанрову складову кожної програми. Деякі номери київський глядач давно не бачив, а деякі вперше будуть у київському манежі, як, наприклад, шоу мильних бульбашок. Програма також насичена трюковими номерами, від яких затамовується подих", - розповіла вона.

Також  глядач зможе побачити канатоходьців, акробатів на жердині, світлодіодне шоу, дресированих папуг, повітряних гімнастів.

Нова програма "Акваторія. Цирк на воді" - це справжній віртуозний надводний і підводний цирк, де артисти перетворяться в міфічних і незвіданих істот, яких чекають неймовірні морські пригоди.

Циркове водоймище складатиметься з неймовірної кількості різноформатних фонтанів, що світяться та переливаються перекидаючи при цьому дивовижну кількість казкового дощу та занурюючи усіх присутніх у святкову атмосферу. Серед цього розмаїття гігантські світломузичні фонтани, а також кольорові водні феєрверки.

Спікери прес-заходу: гендиректор ДП "Національний цирк України"  Владислав Корнієнко; головний режисер ДП "Національний цирк України"  Вероніка Гумарова; балетмейстер постановник  Олександр Майбенко; артисти  програми "Акваторія. Цирк. на воді"  Еліна  Макарова та  Михайло Бобітко.