Міжнародний незалежний кінофестиваль Star Independent розширює адресну локацію - організатори

Цього року його глядачами зможуть стати жителі Софіївської Борщагівки в передмісті Києва.

Київ. 15 жовтня. УНІАН. Міжнародний незалежний кінофестиваль Star Independent розширює адресну локацію, цього року його глядачами зможуть стати жителі Софіївської Борщагівки в передмісті Києва.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомила президент VІ міжнародного інтернет-кінофестивалю Star Independent «Свобода омріяної Софії» Олена Яремчук.

Згідно з концепцією проекту, щороку кінофестиваль проводиться в новому місці, щоб зробити мистецтво незалежного кіно ближчим для його адресатів. Star Independent вже приймав гостей в Іспанії та Україні, зокрема в Таррагоні, Камбрілсі, Барселоні, Києві, Білій Церкві.

«Кінофестиваль - завжди дуже важлива річ у формуванні свідомості людей, і дуже приємно, що у нас з’явилися наші глядачі, наші актори. Кожного року вони готують для нашого кінофестивалю якісь роботи, які вони показують. Три роки тому у нас був кінофестиваль на тему молоді, футболу, спорту, а також у нас буф-кінофестиваль на тему екології», - сказала Яремчук.

За її словами, кінофестиваль має соціальний і культурно-освітній характер.

«Щоразу ми вишукуємо ту проблему, яку б хотіли висвітлити та показати. Цього року в нас одна з великих проблем на Софіївській Борщагівці – це згорілі будинки на вул. Боголюбова, 5… Тому наш кінофестиваль, одна з його задач – ми відкриємо «скриньку», ви зможете надати на благодійність людям, яким потрібна допомога. Чому саме «Свобода омріяної Софії»? Я вважаю, що кінофестиваль – це така складова, яка може допомогти в розвитку місцевості», - пояснила Яремчук.

Організатори фестивалю визначають місією сприяння просуванню території Софійської Борщагівки у векторі європейської культурної інтеграції із залученням міжнародного досвіду та за участі українських митців. Наприклад, сказала Яремчук, Канський кінофестиваль був задуманий як інструмент для розвитку інфраструктури та популяризації курорту.

У проекті бере активну участь актор, житель Софійської Борщагівки Богдан Бенюк.

«Це буде своєрідна можливість подивитися ті нові фільми, які зараз у цьому році вийшли великим «шматком» дарунків від режисерів. Вони різноманітні по сюжету, по проблематиці. Дуже важливо, що вони є», - підкреслив Бенюк.

Всього у програмі форуму заявлено участь близько 100 робіт у 12 категоріях. Організатори упевнені, що для глядачів України це чудова можливість порівняти власні світовідчуття з глобальними інтелектуальними трендами, дізнатися потреби і радощі сучасників в різних частинах світу і побачити кращі зразки актуальної творчості. А також гості Star Independent зможуть поспілкуватися з кінодіячами із США, Франції, Іспанії, Нідерландів.

Як повідомляв УНІАН, 23 вересня вранці у селі Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району сталась пожежа на останньому поверсі багатоповерхового житлового будинку. Одна людина з опіками була госпіталізована. Вогнем повністю знищено 3 квартири, ще дві – частково зруйновано.