Головних лікарів столичних медзакладів попередили, що, в разі погіршення ситуації, більшість міських лікарень прийматимуть хворих на коронавірусну хворобу.

Київ. 19 серпня. УНІАН. У Києві можуть розгорнути близько 7 тис. ліжок в міських лікарнях для хворих на COVID-19.

Про це повідомив голова медичної комісії Києва, депутат Київради від ВО «Свобода» Олег Гелевей на прес-конференції в агентстві УНІАН.

Фото УНІАН

Він зауважив, що у столиці спостерігається різке зростання кількості хворих, які потребують стаціонарного лікування. Зважаючи на це, додав Гелевей, на сьогодні додатково відкрили 180 ліжок.

«В Києві антирекорд за кількістю людей, які потребують стаціонарного лікування, – це власне більше 500 осіб. Тому, розуміючи, що маємо 880 ліжок фонду в наших лікарнях для боротьби з коронавірусною інфекцією, в понеділок було засідання з головними лікарями, де конкретно обговорювалось питання переведення київських лікарень на боротьбу з коронавірусною інфекцією. На сьогодні ми готові, хоча ще нема другої хвилі, і будемо відкривати для киян додаткові ліжка в №№8, 3, 5, 6 лікарнях, Нефрологічному центрі, щоб збільшити наш ліжковий фонд до 1,5 тисячі місць», - сказав він.

«Якщо ж і цього буде мало, то, ми попередили всіх головних лікарів, тоді перейде більшість київських лікарень на боротьбу з коронавірусною інфекцією», - наголосив Гелевей.

Він додав, що, за підрахунками міської влади, в столичних медзакладах можна буде організувати до 7 тис. ліжок для хворих з коронавірусною хворобою.