На сьогодні від дітей і вчителів не вимагається довідка про результат ПЛР- чи ІФА-тесту для допуску до навчального процесу.

Київ. 19 серпня. УНІАН. Голова медичної комісії Києва, депутат Київської міськради від ВО «Свобода» Олег Гелевей виступає за організацію двозмінного навчання дітей у школах та максимальне зменшення їх контактів під час навчального процесу.

Про це він заявив на прес-конференції в агентстві УНІАН.

Фото УНІАН

«Треба щоб дітки були максимально розділені в навчальних закладах, щоб там не було скупчення дітей. У Департаменті освіти обговорюється питання про те, щоб рекомендувати київським школам перевести дітей на двозмінне навчання, щоб розмежувати їх», - сказав Гелевей.

За його словами, потрібно не лише перевести дітей на двозмінне навчання, а й «розбити зміни по дзвінках так, щоб якщо одні діти на перерві, то інші в цей час навчаються, а потім навпаки».

Гелевей наголосив, що потрібно «максимально зменшити скупчення людей, можливість контактування одночасно». «На сьогодні це найефективніший метод боротьби з поширенням коронавірусу», - сказав він.

Голова медкомісії Києва також зазначив, що підтримує пропозицію щодо надання вибору киянам і їхнім дітям форми навчання - онлайн чи відвідування класів, не зважаючи на ситуацію з поширенням COVID-19.

«Я з такою пропозицією, в тому числі, підійду і в наш Департамент освіти. І думаю така пропозиція буде розглянути на черговому засіданні комісії Київради з питань охорони здоров’я та соцзахисту, щоб дійсно дати можливість, якщо це можливо, дітям і батькам вирішувати, чи дитина буде навчатися онлайн, чи буде ходити в школу. Це і зменшить кількість учнів в класі, покращить епідситуацію, і зробить менш тісний контакт дітей в класі», - сказав Гелевей.

Він також додав, що на сьогодні від дітей і вчителів не вимагаються довідки про результат ПЛР- чи ІФА-тесту для допуску до навчального процесу. Разом з тим, за його словами, наразі міська влада вивчає питання щодо можливості забезпечити столичних вчителів безкоштовним тестуванням.

«На останній сесії Київради ми виділили гроші на закупівлю тестів на Київ для проведення тестів лікарям. І зараз обговорюємо питання, щоб можна було з цих коштів протестувати і київських вчителів», - сказав Гелевей.