Медкомісія Київради вивчає можливість залучення додаткових лікарень для госпіталізації хворих на COVID-19 – Гелевей

Голова Медкомісії заявляє про несприятливі перспективи розвитку подій.

Київ. 2 вересня. УНІАН. Медична комісія Київради вивчає можливість залучення додаткових лікарень для госпіталізації хворих на COVID-19.

Про це повідомив на брифінгу в УНІАН голова Медичної комісії Києва, депутат Київради від ВО «Свобода» Олег Гелевей.

Фото УНІАН

Він нагадав, що з самого початку в Києві для госпіталізації хворих з COVID-19 були визначені 7 медичних закладів – Олександрівська та Київські міські клінічні лікарні №№4 і 9, дитяча інфекційна лікарня, перша дитяча лікарня і два пологових будинки – №№ 3 та 5.

«Потім почався ріст захворюваності, і місто було змушене відкрити додаткові ліжка і корпуси, які приймали хворих, зокрема в Олександрівській лікарні… І цього виявилося мало. На сьогоднішній день ми додатково ще залучили медичні заклади. Це, зокрема Київська лікарня психіатрії, лікарня швидкої допомоги, 5-та лікарня, 6-та, повністю 8-ма лікарня, в якій майже 400 ліжок планується відкрити, 17-та лікарня і Центр гемодіалізу. Тим самим ми збільшуємо наш ліжкофонд до 1,5 тис.», - заявив Гелевей.

Він нагадав, що наразі в київських лікарнях перебуває вже 781 хворий на COVID-19.

«Ще 1,5 місяця тому це було 200-250 людей. І те, що зараз відбувається, вказує на несприятливі перспективи розвитку подій. І ми вже на сьогоднішній день, я прийшов сюди із засідання київської міської комісії з питань охорони здоров’я та соцзахисту, і ми вже розглядали питання, які ще додатково лікарні можна залучити, щоб справлятися з потоком уражених коронавірусною інфекцією, які потребують госпіталізації. Це, зокрема розглядалися як перспектива 15-та, 18-та лікарні, а також розширення ліжок у 6-й лікарні Києва», - сказав голова Медкомісії.