Також компанія відзвітувала про проекти, які реалізує в Україні.

Києва. 12 жовтня. УНІАН. Дочірнє підприємство міжнародного технологічного концерну Siemens AG компанія "Сіменс Україна" відзвітувала про попередні результати діяльності в минулому фінансовому році і повідомила про проекти, які вона розвиває сьогодні.

Відповідну презентацію результатів провели представники компанії сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

Фото УНІАН

Зокрема, генеральний директор "Сіменс Україна" Мачей Томаш Зеліньскі повідомив, що рік був дуже важливим як для української дочірньої компанії, так і для міжнародного концерну.

"Сіменс" у 2021 році піднявся на десять позицій і зайняв одинадцяте місце в рейтингу ТОП-50 найбільш інноваційних компаній у світі. Більше 25% патентів компанії пов'язані з Індустрією 4.0, цифровими технологіями, штучним інтелектом і кібербезпекою", - сказав він.

Якщо говорити безпосередньо про роботу компанії "Сіменс Україна", то, за його словами, попередні дані говорять про те, що її чистий прибуток в минулому фінансовому році виріс майже вдвічі.

"Незважаючи на пандемію COVID-19, складнощі в ланцюжках поставок, зростання цін на матеріали, 2021 рік виявився для "Сіменс Україна" відмінним з фінансової точки зору, з точки зору реалізації всіх цілей, які ми перед собою поставили. "Сіменс" показав дворазове зростання за обсягами замовлень і обороту, і, що дуже важливо, всі показники були вище, ніж прогнозувалося. Що важливо, зростання спостерігалося по всіх департаментах і практично по всіх галузях, в яких ми працюємо", - сказав він.

Також Зеліньскі повідомив, що "Сіменс Україна" у сфері цифрової трансформації продовжує реалізовувати ряд важливих проектів.

Одним з них є співпраця з лідером фармакологічної галузі країни, компанією "Фармак":

"Впроваджена система розподіленого управління процесами на базі ЅІМАТІС PCS 7. Завдяки програмному забезпеченню Siemens стало можливим моделювати технологічні процеси в режимі реального часу. Також впроваджені елементи безпаперового виробництва - платформа SIMATIC IT eBR дозволить компанії виробляти за світовими стандартами і виходити на міжнародні ринки, в тому числі, європейські та американські".

Також він додав, що "Сіменс Україна" продовжує реалізовувати проект модернізації системи диспетчерського управління SCADA в "Укренерго", а ще планує реалізувати пілотний проект із забезпечення кібербезпеки в "Укренерго" на підстанції Новокиївська.

Крім того, Зеліньскі повідомив, що компанія відреагувала на виклики пандемії і запропонувала своїм співробітникам вільний режим роботи. На сьогодні працівники "Сіменс Україна" забезпечені окремою страховкою на випадок захворювання COVID-19, а рівень вакцинації в компанії становить 85%.

Директор департаменту "Інтелектуальна інфраструктура" компанії Денис Мироненко зазначив, що за його напрямком виконані всі поставлені завдання, а обсяг замовлень зріс у півтора раза.

"У Департаменті "Інтелектуальна інфраструктура" ми спостерігаємо позитивний тренд по всіх KPI, за такими, як зростання нових замовлень, free cash flow, а також маржинальність, яка значно вище в порівнянні з попереднім фінансовим роком", - сказав він.

За його словами, "Сіменс Україна" пропонує комплексний портфель продуктів і послуг від виробництва і розподілу електроенергії до її споживання, а також рішення для автоматизації та безпеки будівель.

Портфоліо департаменту охоплює обладнання та системи низької та середньої напруги, автоматизацію інтелектуальних енергомереж, а також всі продукти і системи для автоматизації та диспетчеризації інженерних систем будівель і протипожежного захисту.

Також він зазначив, що пандемія показала, наскільки важливим є напрямок Smart Buildings (розумні будівлі – УНІАН). Так, на сьогодні близько 40% виробленої електроенергії споживається будинками, причому третина з цього обсягу – даремно. Тому актуальними в майбутньому стануть ефективність споживання різних видів ресурсів, а також злагоджена робота всіх систем безпеки.

"Я переконаний, що в наступних роках ця тенденція буде розвиватися, а ми, як компанія, будемо допомагати нашим колегам підвищувати рівень ефективності та безпеки будівель нашими продуктами і системами", - сказав Мироненко.

Директор департаменту "Цифрова промисловість" Сергій Дворник зазначив, що відмінною рисою минулого фінансового року став дефіцит напівпровідників у світі, що істотно збільшило терміни поставок компонентів. Але при цьому в Україні на 2% збільшився обсяг відвантаженої продукції компанії, а показник нових замовлень виріс на 20%.

При цьому відновлення ланцюжків поставок він вважає головною задачею "Сіменс Україна" на наступний фінансовий рік.

"Це - головний наш пріоритет в цьому році, і на нього будуть спрямовані всі зусилля, як з боку "Сіменс Україна", нашого департаменту, так і з боку штаб-квартири. Ми будемо робити все можливе, щоб ситуацію скоріше відновити та зменшити термін поставки компонентів в Україну, і, відповідно, будемо вести інтенсивну роботу з нашими замовниками, щоб вони оптимізували процеси закупівлі та процеси підготовки до проектів, щоб великі проекти не постраждали від великих термінів поставок ", - сказав він.

Важлива роль у розв'язанні проблеми належить регіональним представництвам компанії у Львові, Одесі, Дніпрі та Харкові, де працюють співробітники сервісу, які проводять діагностику та ремонт обладнання, співробітники технічної підтримки і співробітники збуту.

"Не дивлячись на тренди онлайн-комунікації, ми працюємо не з юрособами, ми працюємо з людьми, які за час пандемії скучили за живим спілкуванням, тому нам важливе живе спілкування із замовниками, тому ми представлені в регіонах", - сказав Дворник.

Начальник відділу "Комунікацій" компанії Марина Маслей повідомила, що "Сіменс Україна" продовжує відкриття своїх навчальних центрів на базі вітчизняних вузів технічного напряму. Вона нагадала, що "Сіменс Україна" вже відкрила своїх навчальні центри у Львові, Кривому Розі, Полтаві, Житомирі, Хмельницькому та Одесі. Найближчим часом будуть відкриті ще дві лабораторії, в яких студенти зможуть практикуватися з автоматизованими системами управління. "Перший - в Донецькому технічному університеті, який був евакуйований з Донецька в Покровськ. Лабораторія вже повністю підготовлена, і в наступному місяці ми відправимо першу партію обладнання. Другий навчальний центр буде відкритий в КПІ імені Сікорського. Це буде перша лабораторія, присвячена питанням електроенерготехніки. Загальна вартість обладнання, яке передається в користування студентам і викладачам університету, становить 2,5 млн грн ", - сказала вона.

Що стосується планів на майбутнє, то компанія планує відкрити в наступному році дві лабораторії з автоматизованими системами управління в вузах Дніпра і Запоріжжя, а в Харкові - лабораторію з автоматизації будинків і пожежної безпеки.

За підсумками прес-конференції представники "Сіменс Україна" висловили думку, що вже в наступному році компанія може розраховувати на подальше зростання своїх показників.

Довідка УНІАН. Siemens – німецький технологічний концерн, провідний світовий виробник електротехніки та електроніки для промисловості та енергетики, медичного обладнання, міської інфраструктури. Штаб-квартири концерну в Берліні і Мюнхені. Компанія "Сіменс Україна" є дочірньою компанією концерну.

Фото з пресконференції: https://photo.unian.ua/theme/108784-press-konferenciya-v-unian-rezultaty-deyatelnosti-simens-ukraina-v-2021-f-g.html