За словами Ірини Варагаш, це вже не перша спроба захоплення підприємства.

Київ. 14 липня. УНІАН. Власник компанії «Еконія» (Золотоноша, Черкаська область) Ірина Варагаш  заявила, що правоохоронні органи здійснюють рейдерське захоплення її підприємства, яке є виробником питної води і дитячого харчування (ТМ «Малятко» , «Аквуля»,  «ЙОDO»,  « DIVO VODA» , «Чистий ключ» ).

Про це вона заявила на прес-конференції в УНІАН, коментуючи обшуки, які 9 липня пройшли як в офісі компанії, так і на деяких інших об'єктах.

Відео дня
Фото УНІАН

«Це дуже великі ресурси були задіяні. На сьогодні рейдерами уже виступають ГСУ (Головне слідче управління Нацполіції - УНІАН) і прокуратура. Тому що такі дії просто так не відбуваються. Це повне беззаконня... Ні слідчий, ні прокурор не підійшли першими, не показали рішення, на основі якого вони повинні зайти на територію. Просто почався злом. Таке відчуття, що завод з виробництва дитячого харчування - це завод з виробництва наркотиків або з продажу зброї», - сказала вона.

За словами Варагаш, подібні дії силовиків говорять про те, що її хочуть «залякати, втихомирити і приборкати», адже це вже третя спроба рейдерського захоплення, причому в інтересах одних і тих же осіб.

Перші дві спроби вдалося відбити за допомогою Вищого господарського суду та Міністерства юстиції, які підтвердили законність права власності на майно.

Як додала присутня на прес-конференції адвокат Катерина Гупало, підстава для нинішньої спроби захоплення підприємства взагалі виглядає не цілком логічною.

«У фабулі написано, що якісь невстановлені особи нібито з кінця 2012 року утримували пана Курилова, щоб довести до банкрутства фабрику і заволодіти нерухомим майном, яке нібито належало пану Титову», - сказала вона.

За словами адвоката, завод розташований на території майнового комплексу КПП «Золотоніська меблева фабрика», який фабрика продала ще в 2008 році після рішення зборів кредиторів, тобто, за чотири роки до цього.

За словами Варагаш, компанії і без тиску з боку правоохоронної системи доводиться дуже важко, оскільки цільова аудиторія її продукції падає і доводиться конкурувати з іноземними фірмами.

«Ми щороку спостерігаємо, як на 100-200 тисяч народжується менше дітей. Нам важко, тому що доводиться дуже багато інвестувати в підприємство. Якість продукту - це великі інвестиції і дуже великі витрати, щоб якісний продукт потрапив до кінцевого споживача. І коли такий тиск для виробників дитячого харчування, то про які інвестиції ви можете говорити, про яке майбутнє України ви можете говорити? Про яку зацікавленість бути на ринку дитячого харчування, де на полицях 80% імпортного дитячого харчування? Ми з останніх сил витримуємо цей тиск - і конкурентний, і ось таких дій», - сказала вона.

У прес-конференції також взяли участь виконавчий директор Спілки українських підприємців Катерина Глазкова, президент і засновник CEO Club Ukraine Сергій Гайдайчук, а також глава Черкаського обласного об'єднання Федерації роботодавців Борис Райков, які пообіцяли підтримати «Еконію».

Як повідомляв УНІАН, Спілка українських підприємців виступила із заявою про перешкоджання з боку третіх осіб законній діяльності підприємства «Еконія». 9 липня на виробництві, в офісі підприємства «Еконія», а також за місцем проживання та в автомобілях засновника підприємства і сім'ї були проведені обшуки із застосуванням так званих «маски-шоу».

Фото з пресконференції: https://photo.unian.ua/theme/97997-press-konferenciya-v-unian-maski-shou-i-iskusstvennoe-presledovaniya-organami-gosudarstvennoy-vlasti-ooo-pii-ekoniya.html