Київ. 10 червня. УНІАН. Голова медичної комісії Києва, депутат Київської міської ради від ВО "Свобода" Олег Гелевей прогнозує, що до кінця тижня в Україні буде близько 15 тис. активних хворих на COVID-19.

Про це він сказав під час прес-конференції в УНІАН.

Фото УНІАН

Гелевей зазначив, що сьогодні відбулося засідання комісії Київради з питань охорони здоров'я, на якому порушувалися питання щодо епідемії коронавірусу, зокрема, в столиці.

Відео дня

"Світ перейшов так званий рубіж у 7 млн випадків захворювання. Напевно, найбільш показовою цифрою є те, скільки активних хворих є в світі. Увесь світ мріє про те, що буде якесь плато. На жаль, як в Україні, так і світі, ми констатуємо той факт, що плато ще не настало, йде зростання. Але позитивний факт, що це йде повільний ріст", - сказав він і додав, що на сьогоднішній день у світі є 3 млн 300 тис. активно хворих людей, і ця цифра зростає.

Говорячи про пом'якшення карантину в Україні, Гелевей відзначив збільшення приросту кількості хворих.

"Коли раніше у нас кількість активних хворих була в межах понад 13 тис., то зараз ми вже перейшли межу. Причому, перейшли межу в 14 тис. хворих. І вже, я думаю, до кінця цього тижня вже в нас буде десь кількість хворих біля 15 тис.", - сказав голова медичної комісії Києва.

У той же час, він наголосив, що панікувати не потрібно, - ця цифра не є критичною. Гелевей закликав продовжувати дотримуватися карантинних обмежень.

Також голова медичної комісії Києва зазначає, що на сьогоднішній день у Києві є 16 хворих на COVID-19 поліцейських, але інфікувалися вони не на роботі.

"Буквально сьогодні я зв'язувався з керівництвом нашої київської поліції. У них не така й погана ситуація: на сьогоднішній день у них 16 хворих і 16 людей вже вилікувалися від коронавірусної інфекції", - розповів Гелевей.

Він додав, що згідно з інформацією керівництва поліції, усі ці 16 осіб "не захворіли під час роботи".

"Коли у нас є захворювання на коронавірусну інфекцію, то цей епідвипадок має досліджуватися. Усі захворіли поза межами виконання своїх службових обов'язків. Тобто, десь в домашніх умовах чи під час відпочинку", - сказав голова медичної комісії Києва.

У той же час, за словами Гелевея, показники захворюваності серед медиків в Україні є одними з найвищих у світі.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на 10 червня зафіксовано 28 тис. 381 лабораторно підтверджений випадок COVID-19, з них 833 летальних, 12 тис. 769 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 525 нових випадків.

У Києві загалом вже 3 тис. 580 хворих на COVID-19. Усього хворобу подолали 985 киян.