Київ. 29 травня. УНІАН. Голова медичної комісії Києва, депутат Київради від ВО “Свобода” Олег Гелевей виступає за відкриття з 1 червня фітнес-клубів у столиці разом з басейнами.

Про це Гелевей сказав на прес-конференції в УНІАН.

ФотоУНІАН

"Я як депутат Київради, голова комісії ще сьогодні підійду і в штаб по боротьбі з епідемією коронавірусу, і до нашого мера, щоб все ж таки ми дозволили з 1 червня, з понеділка, щоб фітнес-клуби запрацювали, у тому числі з басейнами. Я думаю, що це треба робити", - сказав він.

Відео дня

Також Олег Гелевей повідомив, що більшість заходів з нагоди Дня Києва відбуватимуться в онлайн-режимі, однак всі бажаючі зможуть 30 та 31 травня подивитися концерт артистів Академічного театру опери та балету для дітей на балконі театру.

"У нас в неділю, 31-го числа, буде День Києва. На жаль, більшість заходів будуть проходити онлайн", - сказав депутат Київради від ВО “Свобода”.

Водночас, 30 та 31 травня артисти Академічного театру опери та балету для дітей з балкону з 20:00 даватимуть концерт.

"Той, хто хоче, може підійти до театру та послухати вживу наших артистів. При цьому прошу не забувати вдягнути маску!", - звернувся Гелевей до киян та гостей столиці.

Як повідомляв УНІАН, в Україні у рамках чергового етапу пом’якшення карантину, у разі досягнення індикаторів епідемічної ситуації, з 1 червня планується відкриття басейнів, спортзалів, відновлення освітніх занять у групах до 10 осіб, а також відновлення залізничних та міжобласних перевезень автотранспортом.

Міністерство охорони здоров’я оприлюднило перелік рекомендацій для відкриття тренажерних залів та басейнів.

Водночас, міський голова Києва Віталій Кличко заявив, що в столиці поки не відкриватимуть басейни та сауни.