За словами голови медичної комісії Києва, доплати з міського бюджету також мають розповсюджуватися і на сімейних лікарів.

Київ. 8 травня. УНІАН. Голова медичної комісії Києва, депутат Київської міської ради від ВО «Свобода» Олег Гелевей запевнив, що столичні медики обов'язково мають отримати надбавки до своєї заробітної плати.

Про це він сказав на брифінгу в агентстві УНІАН.

Відео дня
Фото УНІАН

«У столиці є програма «Здоров'я киян». У цьому році ми домоглися виділення на неї 4 млрд грн. Ми робимо доплати до кінця року. Це так звані зарплати 4. 3. 1. - це 4 тис. лікарям, 3 тис. - середньому медперсоналу і 1 тис. - молодшому. До кінця року ця доплата становитиме 980 млн грн. Тому медики столиці можуть бути спокійні, що вони мають отримають свої гроші», - заявив Гелевей.

Водночас він зазначив, що в цій програмі не враховані сімейні лікарі. «Мені би хотілося, щоб Департамент здоров'я звернув увагу, що сімейних лікарів треба так само додатково стимулювати», - додав голова медичної комісії Києва.

Говорячи про ситуацію із захворюванням на COVID-19 в Україні, Гелевей повідомив, що за вчорашній день вперше зафіксовано 310 випадків одужання. «На фоні 504 захворілих це означає, що ми наближаємося до піку захворюваності. Але по Києву маємо неприємну новину - вперше за добу померли троє людей», - зазначив голова медичної комісії Києва.

Крім того, він наголосив, що тривожною в Україні є ситуація із захворюванням на COVID-19 серед медиків: два дні тому було 2 тис. 551 інфікований медик, сьогодні це вже 2 тис. 758.

Голова медичної комісії Києва напередодні вихідних днів закликав громадян по можливості дотримуватися самоізоляції та обов'язково - карантинних заходів.

«Зараз така погода, що хочеться десь вийти на природу. Але просимо не забувати, що коронавірус не послабляє свої атаки і ніхто не знає, де можна ним заразитися, особливо у компанії інших людей. І є вже випадки, коли після такого відпочинку одночасно захворювали по 10 і більше людей. Тому прошу вас пам'ятати просту істину - при інфекційних хворобах бережіться, оскільки найефективніший метод боротьби з інфекційною хворобою це самоізоляція», - наголосив Гелевей.