Збір заплановано на 9:30 у парку імені Тараса Шевченка у Києві.

Київ. 14 серпня. УНІАН. Окрема добровольча чота «Карпатська Січ» закликає до об'єднаного маршу ветеранів на День Незалежності.

Фото УНІАН

З відповідною заявою під час прес-конференції в УНІАН виступив командир Окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ» Олег Куцин.

«Одні гуртуються навколо попереднього президента, інші налагоджують співпрацю з чинним або об'єднуються навколо Авакова-Кличка. І як наслідок – єдиного маршу ветеранів не буде. Вже зараз спалахують дріб'язкові конфлікти між ветеранами, які належать до різних «груп впливу». Протистояння, яке на користь ворогу, допустити не можна. День Незалежності має об'єднувати. Тому пропонуємо всім, хто ще не визначився, прийти 24 серпня у парк Шевченка і заповнити той простір, який може утворитися між учасниками маршу захисників України та ходи ветеранів, щоб показати українському суспільству єдність ветеранського середовища», - наголосив він.

За словами Куцина, збір заплановано на 9:30 у парку імені Тараса Шевченка у Києві.

«Пам’ятаймо, війна з Московією продовжується, значна частина нашої держави окупована, п’ята колона Кремля набирає силу і в нас ще попереду великий чин національно-визвольної війни!» - зазначив він.

Водночас, Куцин закликав організаторів інших ветеранських маршів об’єднатися.

«А організаторам різних маршів пропонуємо створити спільний оргкомітет і провести один не роз’єднаний потужний захід. Закликаємо в цей день, який повинен об’єднувати, а не роз’єднувати, зайняти спільну позицію і провести один потужний захід, щоб показати і владі, і нашим ворогам, що ветеранське середовище об’єднане і діє спільно», - зауважив командир Окремої добровольчої чоти «Карпатська Січ».

Куцин підкреслив, що марш повинен бути «спільним та об’єднаним».

«Обов’язково він повинен завершитися на Майдані Незалежності, обов’язково треба вшанувати усіх загиблих, вшанувати ті місця, де загинули під час подій на Майдані, Небесну сотню. Добре, щоб відбувся патріотичний концерт», - додав він.