За словами Гелевея, продовження пандемії не призведе до дефіциту масок чи продуктів харчування в Україні.

Київ. 30 вересня. УНІАН. Голова медичної комісії Києва, доцент кафедри службового та медичного права КНУ ім. Т.Г. Шевченка, депутат Київради від ВО «Свобода» Олег Гелевей прогнозує, що наслідком пандемії коронавірусу може стати погіршення загального здоров’я суспільства.

Про це він сказав на брифінгу в УНІАН, відповідаючи на запитання, до яких наслідків слід готуватися українцям у зв’язку з подальшим збільшенням кількості хворих на COVID-19.

«Я думаю, що проблем , наприклад, з продуктами, масками, ліками в світі, враховуючи ринкову економіку, немає. Тому що багато країн світу дуже оперативно перелаштовують свою економіку… До чого готуватися? Перше, це до того, що буде різке збільшення тяжких форм хронічних захворювань у людей. Це буде - факт. І тому загальне здоров’я суспільства, якщо так можна сказати, воно буде різко погіршене і не тільки в Україні, а в цілому, в світі», - сказав Гелевей.

Він переконаний, що більше не буде проблем з масками, чи продуктами, натомість треба максимально готувати себе і вчитися користуватися онлайн-сервісами.

«Щодо того, що не стосується медицини. Світ стане іншим. І діджиталізація, і онлайн продажі, і онлайн всі сервіси - увійшли за допомогою коронавірусу дуже активно в наше життя. Світ не повернеться назад. А боятися, що в Україні не буде продуктів - побійтеся Бога, Україна аграрна країна. В Україні якщо не створити штучно голодомору, то продукти будуть завжди. І напевно ми ще зможемо ділитися з цілим світом. А все решта, наприклад, ліки тощо, то ринкова економіка відразу відреагує. На сьогоднішній момент нема за що переживати, лише за те, що ті, хто мають хронічні захворювання, то не мають можливості зараз систематично лягати у медичні заклади і трохи підліковуватись. І це може призвести до великих проблем в подальшому», - сказав Гелевей.