Гелевей вважає за потрібне передивитись організацію виборчого процесу з карантинної точки зору

На його думку, є загроза зриву виборів в місцеві ради в тих зонах, де активно поширюється коронавірусна хвороба.

Київ. 7 жовтня. УНІАН. Голова Медичної комісії Києва, доцент кафедри службового та медичного права КНУ ім. Т.Г. Шевченка, депутат Київради від ВО «Свобода» Олег Гелевей вважає за потрібне передивитись організацію виборчого процесу з карантинної точки зору.

Про це він сказав сьогодні на брифінгу в агентстві УНІАН.

Гелевей висловив переконання, що проблем з дезінфікуючими засобами на виборчих дільницях не буде. Проте він зауважив, що є потреба у перегляді рекомендацій з організації голосування в умовах епідемії.

«Більшість виборчих дільниць у нас в школах. Для шкіл ми достатньо закупили централізовано дезінфікуючі засоби, і з цим проблем немає. Думаю, в тому числі не буде і на виборчих дільницях. На виборах будуть інші проблеми, пов’язані з волевиявленням людей, які на самоізоляції. Коли читаю їхні карантинні обмеження, де говориться, що можуть прийти в масці і рукавичках, - то для мене це жах. Якби так легко було боротися з Ковідом, то, напевно, не писали б за кордоном цілі інструкції, як надівати-знімати засоби індивідуального захисту», - зазначив Гелевей.

За його словами, наразі не зрозуміло, як будуть запускати людей на виборчі дільниці, бо дозволяється присутність біля столу, де видають бюлетені, лише трьох осіб.

«Тобто, дуже багато моментів не врегульовано, а якщо врегульовано, то неправильно. І я думаю, що в таких зонах, як Київ, Харків, може відбутися зрив виборів в місцеві ради. Треба передивитись організацію виборчого процесу з карантинної точки зору. Тому що все йде до того, що, якщо в нас завжди десь 60% виборців голосують, то дай Бог, щоб зараз 30% прийшло, особливо в зонах, де зараз активно поширюється коронавірусна інфекція», - сказав Гелевей.

На його думку, в таких зонах варто було б перенести вибори хоча б на 2 місяці.