Зокрема, він зазначив, що Кабмін у грудні призначив тимчасовим виконувачем обов'язків голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Ірину Король, яка є фігурантом кримінальної справи.

Київ. 10 листопада. УНІАН. Запущена Кабінетом міністрів цього року реформа у сфері будівництва є імітацією реформи і лише посилює проблему корупції в цій сфері.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив експерт державного управління у сфері містобудування, член-кореспондент Української академії архітектури Віктор Глеба на прес-конференції в УНІАН.

«Відбувається імітація реформ. Йде імітація боротьби з корупцією та імітація роботи слідчої комісії (Тимчасова слідча комісія Верховної Ради з питань розслідування фактів корупції в органах державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду - УНІАН)», - заявив він.

Зокрема, Глеба зазначив, що Кабмін у грудні призначив тимчасовим виконувачем обов'язків голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України (ДАБІ) Ірину Король, яка є фігурантом кримінальної справи.

«СБУ, Тимчасова слідча комісія, уряд, ДАБІ та всі інші не показують головного - хто така Ірина Король. Не показують, що суд виніс рішення, що новопризначена голова ДАБІ є фігуранткою кримінальної справи від 27 липня цього року», - сказав він.

За словами експерта, згідно з матеріалами цієї справи, Король організувала корупційну схему видачі дозвільних документів суб'єктам господарювання в сфері будівництва.

Також Глеба заявив, що запущена урядом Єдина державна електронна система в сфері будівництва лише сприяє корупції.

«Зроблено нікчемну систему, яка дозволяє реєструвати будь-що і будь-де», - сказав він.

За словами експерта, це стало можливим ще й тому, що голова ДАБІ Король систематично знищує архіви інспекції, за допомогою яких можна перевірити території, які надаються під будівництво.

Глеба підсумував, що влада України зацікавлена в імітації реформи і продовжує впроваджувати корупційні схеми із заволодіння національними землями України.

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр Денис Шмигаль раніше заявляв, що до кінця жовтня буде завершено реформування Державної архітектурно-будівельної інспекції.