Пандемія коронавірусу стала викликом для всього світу. Разом з тим вона послужила поштовхом до об'єднання зусиль соціально відповідального бізнесу в Україні. 13 серпня у пресцентрі «УНІАН» відбулася пресконференція за участю представників AB InBev Efes Україна, національної мережі ресторанів MAFIA, компаній «МЕТРО Кеш енд Кері Україна», «Три ведмеді» та «Альфа-Пак Київ». Вони поділилися результатами і перспективами співпраці з благодійного проєкту «Обіди для лікарів» у рамках ініціативи #ПідтримуюЛікарів.

Проєкт «Обіди для лікарів» стартував у квітні 2020 року, в самий розпал пандемії. У рамках соціальної ініціативи AB InBev Efes Україна разом з MAFIA та іншими українськими компаніями почали спільно постачати комплексні обіди лікарям, які борються з поширенням коронавірусу в Україні. Спочатку проєкт охопив три міста — Київ, Харків та Дніпро. Пізніше до цього переліку додалися Луцьк і Полтава.

«Проєкт «Обіди для лікарів» став незалежною платформою для співпраці бізнесу в Україні. Ми вдячні нашим партнерам з мережі ресторанів MAFIA за ініціативу та можливість допомогти українським медикам. Ми також вдячні лікарям, які продовжують щоденну боротьбу за здоров'я і життя людей. Український бізнес стає все більш соціально відповідальними, і даний проєкт лише перший крок в цьому напрямі», — прокоментував Денис Хренов, в.о. генерального директора AB InBev Efes Україна.

З моменту старту проєкту «Обіди для лікарів» український бізнес доставив медикам 30 тис. обідів. Компанія AB InBev Efes Україна забезпечує доставки безалкогольним напоєм — квасом «Село і Люди». Надалі компанії планують продовжити реалізацію благодійних ініціатив та створити Асоціацію ресторанної індустрії в Україні для швидкого реагування на можливі виклики.

В рамках глобального маніфесту компанії «Разом на відстані» (Together at a Distance) в першому півріччі 2020 року КСВ-діяльність AB InBev Efes Україна зосередилася на боротьбі з COVID-2019 та підтримці локальних спільнот. В Україні компанія закупила апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ) для лікарень у домашніх регіонах — Харківській, Чернігівській та Миколаївській областях. Також AB InBev Efes Україна забезпечила медичні установи 400 комплектами захисних костюмів та 1 140 масками (FFP2), передала 24 000 л дезінфекційного засобу.

Фото з прес-конференції: https://photo.unian.ua/theme/98726-press-konferenciya-v-unian-kak-ukrainskiy-biznes-pomogaet-medikam-rezultaty-i-perspektivy-sotrudnichestva.html