ЛАУРЕАТИ ЗАГАЛЬНОНАЦІОНАЛЬНОЇ ПРОГРАМИ «ЛЮДИНА РОКУ– 2010»

В номінації «МІСЬКИЙ ГОЛОВА РОКУ»

 МЕЛЬНИК Сергій (45 років)

Хмельницький міський голова

«Заслужений економіст України» (за вагомий особистий внесок у розвиток конституційних засад української державності, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм 2007 р.), нагороджений орденом рівноапостольного князя Володимира Великого ІІІ ступеня (за заслуги у відродженні духовності України, серпень 2006 р.) та орденом «За заслуги» ІІІ ступеня (за вагомий особистий внесок у розвиток місцевого самоврядування, багаторічну сумлінну працю і високий професіоналізм Указ Президента України №1003/2009 від 3 грудня 2009 р.)

Найвагоміші здобутки в Вашій професійній діяльності в 2010 році – за підсумками рейтингового дослідження «ТОП-100. Кращі міста й регіони України» Хмельницький посів перше місце за сукупністю показників соціально-економічного розвитку у всеукраїнському рейтингу серед міст з населенням від 100 до 500 тис. осіб;  завершено будівництво та відкрито міський протитуберкульозний диспансер з поліклінікою на 150 відвідувань в зміну та денним стаціонаром на 35 ліжок (загальна вартість проекту склала 14,4 млн. грн.); введено в експлуатацію 100 квартирний житловий будинок для працівників гуманітарної сфери; в місті введено в експлуатацію 167 тис. кв. м. житла; здано в експлуатацію першу чергу спортивного комплексу Хмельницької ДЮСШ №3; створено дитячу школу образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва; відкрито філію дитячої школи мистецтв з хореографічним відділенням; побудовано скейт-парк для молоді міста; відкрито два нових спортивних клуби в новобудовах міста; відкрито перший в Україні музей-студію фотомистецтва; відкрито музей спортивної слави; капітально відремонтовано парки та сквери міста, 11%  доріг міста; тарифи на житлово-комунальні платежі вдалося утримати на рівні найнижчих в Україні; повторне обрання міським головою.

Життєві принципи, які допомагають Вам досягти поставленої мети - Конкретні справи, дії, вчинки, реальні результати праці, конструктивні пропозиції, толерантне відношення до опонентів; ставлюсь до людей так, як хочу щоб вони ставились до мене. Життєвий девіз: «З вірою у Бога і з Богом у серці»

Назвіть ангела-хранителя, який допомагає Вам досягати успіху - Відчуття відповідальності перед власним сумлінням.

Ким Ви мріяли стати в дитинстві? - В дитинстві мріяв стати льотчиком.

Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась? Якщо «так», то яка? - Побудувати справжній палац спорту у нашому місті з великим ігровим полем, із трибунами для глядачів.

Бути сьогодні успішним – це… бути освіченим, результативним у роботі.

Яка подія в Вашому житті пов’язана з цифрою 15? - 15 років працюю в самоврядуванні.

Чи носите Ви який-небудь талісман, і якщо «так», то який? - Іконку.

Що Ви говорите собі, прокинувшись вранці? А на ніч перед сном? - Господи, дай сил і терпіння.

Якби у Вас була можливість «почати все з нуля», що саме Ви б змінили у своєму житті? - Думаю, що нічого не змінював би, хіба що більше уваги приділив би вивченню іноземних мов.

Якщо щастя не в грошах, то в чому? А якщо все-таки в грошах, то чому? - Думаю що щастя таки не в грошах, але коли їх (грошей) немає, важко в це повірити.

Продовжіть фразу «Дайте мені точку опори і я... зроблю наступний крок».

Кому в цьому житті Ви заздрите?- Віртуозам гри на скрипці, мені здається, що я так ніколи не зміг би...

Яка риса характеру – Ваш головний недолік? - Довірливість.

Скільки разів на  день Ви дивитесь у дзеркало і навіщо?- Зранку йдучи на роботу.

В якому віці Ви вперше закохались? - У 15 років.

Чи є у Вас улюблена книга? Якщо «так», то яка? - Ільф і Петров «Дванадцять стільців».

Ваш улюблений афоризм? – «Вивчайте матчастину (матеріальну частину)!»

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником? - З Корольовим Сергієм Павловичем.

Якщо б Ви стали Президентом України, щоб Ви зробили в першу чергу? -Провів би судову реформу, добившись справжньої незалежності судів.

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що найбільшою помилкою? - Найголовнішим своїм досягненням вважаю те, що я виростив сина.

Щодо найбільшої помилки… сподіваюсь вона вже в минулому.

Що принесло особисто Вам перше десятиріччя XXI століття? - Перемогу міста Хмельницького у  Всеукраїнському конкурсі «Населений пункт найкращого благоустрою та громадського порядку» (1-е місце) в 2008 році.

Яке зайняття для Вас - найкращий відпочинок? - Робота на присадибній ділянці, в саду, на пасіці.

 

НОВАЦЬКИЙ Володимир (52 роки)

Южненський міський голова

Кандидат економічних наук, доцент; Нагороджений Почесними грамотами Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

Найвагоміші здобутки в Вашій професійній діяльності в 2010 році - Перемога на виборах Южненського міського голови, як знак довіри мешканців до моєї роботи протягом попереднього періоду.

Ваша «Формула успіху», життєвий девіз - «Формула успіху»: Постійна віра та впевненість в успіх. Життєвий девіз: «Став недосяжні цілі, щоб досягнути високої мети»

Назвіть ангела-хранителя, який допомагає Вам досягати успіху - Сім’я, постійна віра та підтримка дружини

Ким Ви мріяли стати в дитинстві? - Ранній період – військовим (згадуються дитячі спогади, як випроваджували та зустрічали військовослужбовців до армії, яке це було свято у нашому селі); Більш дорослим  мріяв бути архітектором, хоча малювати не вмію)))) А в юності завжди мріяв бути спортсменом та пов’язати все життя зі спортом.

Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась? Якщо «так», то яка? - Хотів би в віддаленому майбутньому завжди асоціюватися у мешканців міста Южного з високим результатами діяльності протягом тривалих років.

Бути сьогодні успішним – це… мати  міцну сім’ю, здорових дітей, займатися улюбленою справою, яка приносить результат, та відчувати, що люди, які тебе оточують, щасливі.

Яка подія в Вашому житті пов’язана  з цифрою 15? - У моєї дружини День народження 15-го травня.

Чи вірите ви у щасливі та нещасливі цифри? Якщо вірите – які цифри для вас щасливі?  - Вірю в щасливі цифри. Щасливе число для мене «11», от навіть зараз запитання про улюблене число знаходиться під номером «11»))))

Багато життєвих подій пов’язано з числом «11». Так, наприклад, інавгурація на посаду міського голови відбулася 11-го числа 11-го місяця об 11.00, тільки рік був 2010.

Що Ви говорите собі, прокинувшись вранці? А на ніч перед сном? - Перед важливими подіями обов’язково читаю молитви. Також, коли мене турбують певні думки зранку, ввечері чи вночі, я постійно переключаюсь в думках на футбол і згадую, де, хто, коли, як грав)))) і це завжди мені допомагає.

Якщо щастя не в грошах, то в чому? А якщо все-таки в грошах, то чому? - Запорука щастя, мабуть, сімейне благополуччя, але я не буду заперечувати те, що гроші є одною із складових сімейного щастя та благополуччя.

Продовжіть фразу «Дайте мені точку опори і я... знайду спільну мову»

Яка риса характеру – Ваш головний недолік? - Висока емоційність

Скільки разів на  день Ви дивитесь у дзеркало і навіщо? -  Стільки ж, як всі нормальні люди))) та обов’язково перед тим, як зустрітися з аудиторією міста.

В якому віці Ви вперше закохались? - У 7 років

Чи є у Вас улюблена книга? Якщо «так», то яка? - «Собаче серце» М. Булгакова

Ваш улюблений афоризм? - «Мало знати собі ціну – потрібно ще користуватися попитом» (М. Жванецький)

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником? – З Вінстоном Черчіллем.

Якщо б Ви стали Президентом України, щоб Ви зробили в першу чергу? -

Удосконалив би систему підготовки та розподілу кадрів в органах державного управління, від чого залежить ефективність та результативність управління державою.

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що найбільшою помилкою? -

Досягнення: постійне отримання довіри людей в колективах, в яких мені довелося працювати, адже на мій погляд, відверті та щирі відносини скріплюють не тільки сім’ю, а й колектив, в якому ти працюєш, без довірі неможливо досягнути високих результатів.

Найбільша помилка: в свій час до кінця не вивчив англійську мову.

Що принесло особисто Вам перше десятиріччя XXI століття? - Багато змін: нові посади та цікаву роботу, перемоги у місцевих виборах.

Яке зайняття для  Вас -  найкращий відпочинок? - Спорт – люблю як особисто грати, так дивитися різні змагання. Регулярно ходжу на всі матчі баскетбольних, волейбольних, гандбольних та інших команд нашого міста.

 

САВЧУК Василь (51 рік)

Білоцерківський міський голова

Найвагоміші здобутки в Вашій професійній діяльності в 2010 році - Перемога на виборах 31 жовтня 2010 року! Мої земляки довірили мені вдруге керівництво містом, обравши міським головою Білої Церкви.

Життєві принципи, які допомагають Вам досягти поставленої мети - Робити людям добро, воно завжди повертається сторицею.

Назвіть ангела-хранителя, який допомагає Вам досягати успіху - Святий Василь.

Ким Ви мріяли стати в дитинстві? - Мірошником  (Дід був мірошником і завжди був білим від борошна).

Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась? Якщо «так», то яка? - Мрію про кругосвітню подорож.

Бути сьогодні успішним – це… Бути освіченим.

Яка подія в Вашому житті пов’язана  з цифрою 15? - 15 серпня 1981 року я розпочав свою трудову діяльність після закінчення історичного факультету Київського державного університету ім. Т.Г.Шевченка.

Що Ви говорите собі, прокинувшись вранці? А на ніч перед сном? - Щось собі сказати не встигаю ні зранку, ні ввечері.

Якби у Вас була можливість «почати все з  нуля », що саме  Ви   б змінили   у своєму житті? (Приймаються всі позиції – від фаху до розміру одягу) - Збільшив би кількість дітей (мінімум четверо).

Якщо щастя не в грошах, то в чому? А якщо все-таки в грошах, то чому? - Щасливий у своїх дітях – маю двох синів.

Продовжіть фразу «Дайте мені точку опори і я...все зроблю, аби Біла Церква стала одним із кращих міст України.

Кому в цьому житті Ви заздрите? - Тим, хто має багато вільного часу.

Яка риса характеру – Ваш головний недолік? - Доброта.

Скільки разів на  день Ви дивитесь у дзеркало і навіщо? - Один раз на день – вранці, коли голюся.

В якому віці Ви вперше закохались?  - У першому класі.

Чи є у Вас улюблена книга? Якщо «так», то яка? - «Двенадцать стульев», «Золотой теленок»

Ваш улюблений афоризм?  - Per aspera, ad astra   (Крізь терни до зірок).

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником?  - З Гаєм Юлієм Цезарем.

Якщо б Ви стали Президентом України, щоб Ви зробили в першу чергу? - Розробив би і  реалізував програму будівництва спортивних споруд по Україні.

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що найбільшою помилкою? - Досягнення – посада міського голови; Найбільша помилка – посада міського голови.

Що принесло особисто Вам перше десятиріччя XXI століття? - Сходження на Ельбрус

Яке заняття для  Вас -  найкращий відпочинок? – Мандрівка.