В Україні створено нову політичну силу – “Християнський блок”

На об’єднавчому з’їзді Соціально-християнської партії та Всеукраїнської політичної партії “Екологія та Соціальний захист” 20 серпня було створено нову політичну силу – “Християнський блок”, яка братиме участь у позачергових виборах до Верховної ради 30 вересня. На об’єднавчому з’їзді Соціально-християнської партії та Всеукраїнської політичної партії “Екологія та Соціальний захист” 20 серпня було створено нову політичну силу – “Християнський блок”, яка братиме участь у позачергових виборах до Верховної ради 30 вересня.

На об’єднавчому з’їзді Соціально-християнської партії та Всеукраїнської політичної партії “Екологія та Соціальний захист” 20 серпня було створено нову політичну силу – “Християнський блок”, яка братиме участь у позачергових виборах до Верховної ради 30 вересня.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив лідер виборчого блоку політичних партій “Християнський блок” Сергій БАЛЮК.

За його словами, відповідні переговори велися ще з чотирма партіями, але вони, на жаль, не встигли оформити належним чином усі документи для реєстрації блоку.

Як сказав лідер блоку, до першої трійки виборчого списку увійшли сам С.БАЛЮК, голова Соціально-християнської партії Антон РУЖИЦЬКИЙ і голова секретаріату блоку Зоя ВИБОРНА.

“Вперше в Україні сталася така подія, вперше християни різних конфесій об’єдналися для того, щоб взяти відповідальність за Україну. Ми не йдемо в політику, ми беремо відповідальність за цю державу, за цих людей і за цю країну”, - сказав С.БАЛЮК.

Він зауважив, що до нового блоку входять християни різних конфесій - греко-католики, православні, протестанти. За його словами, блок також охоплює географічно всю територію України - від Закарпаття до Луганська, від Криму і Севастополя до Чернігова та Сум.

“Я вірю, що ми переможемо, тому що в нас є дух і є віра, і тому що ми йдемо з правильними мотивами. Якщо ми йдемо з правильними мотивами, то з нами є Бог”, - додав С.БАЛЮК.

У свою чергу А.РУЖИЦЬКИЙ зазначив, що блок сподівається набрати на дострокових виборах близько 10% голосів виборців.

“У нас є перспективи, і вони відбудуться, тому що навіть логіка підказує, що коли є 60% віруючих і хоча б кожен шостий проголосував, то ми маємо 10% прохідного бар’єру. Ми можемо пройти, але треба, щоб наш відклик або наше побажання почув кожен громадянин країни, кожен християнин, який не ходить просто в церкву заради данини моді, а ходить і сповідує Господа Бога і молиться щиро. І він коли побачить, що в бюлетені серед інших політичних партій і серед інших великих блоків є блок “Християнський”, він обов’язково голос віддасть за нас. І це є наша віра, це є надія, і ми із тим виходимо на парламентські дострокові вибори 30 вересня”, - сказав А.РУЖИЦЬКИЙ.