На Контрактовій площі у Києві 13-14 квітня відбудеться шоу та виставка мототехніки Bike Land 2019

На виставці всі бажаючі матимуть змогу оглянути та протестувати моделі мотоциклів та електричних транспортних засобів від провідних виробників, отримати навички їзди на байках, а також побачити виступи каскадерів.

Київ. 9 квітня. УНІАН. На Контрактовій площі у Києві у вихідні 13-14 квітня відбудеться виставка мототехніки Bike Land 2019.

Про це організатори заходу Денис Антонюк та Олександр Дубовик повідомили на прес-конференції в УНІАН.

«Bike Land 2019 - це іміджевий захід, шоу для привернення уваги громадськості до мотоспорту і мотокультури. Ми покажемо людям, де можна застосувати двоколісний транспорт, які бувають типи мотоциклів, для чого вони призначені. Захід пройде у центрі міста, на Контрактовій площі. Кожен, хто бачив мото лише на дорозі, зможе познайомитися з мотоциклами ближче, оцінити різні типи мотоциклів: піт-байки - для бездоріжжя, ендуро - для туризму і бездоріжжя, спорт-байки - для швидкої їзди по асфальту», - сказав Дубовик.

За його словами, організатори заходу мають на меті донести людям, особливо тим, які хочуть придбати мотоцикли, але бояться, що їздити на них небезпечно, що насправді якщо їздити акуратно і дотримуватися правил, це не страшно і цілком безпечно.

Своєю чергою Антонюк зауважив, що виставка стане також промоцією мотоспорту, зокрема шосейно-кільцевих гонок SBK UA, які проходять на території спорткомплексу "Чайка" поблизу Києва.

«У 2018 році всі етапи перегонів пройшли на «Чайці», проте спортсмени з віддалених від Києва міст не змогли приїхати. В цьому році частина етапів змагань відбудеться в регіонах. Перший етап - 29-30 червня - автодром «Чайка», другий - 13-14 липня - на картодромі у Полтаві, третій - 17-18 серпня - картодром у Кам'янському і фінальний етап - 7-8 вересня - на «Чайці»», - зазначив Антонюк.

Також він повідомив, цього року в Україні планують провести змагання на піт-байках - невеликих мотоциклах. Бюджет турніру буде набагато меншим, ніж змагань, під час яких учасники їздять на спортивних мотобайках, і тому у такому турнірі візьме участь більше молодих спортсменів.

Крім того, організатори повідомили, що на виставці працюватиме декілька зон.

Перша - виставка мотоциклів Ducati, Honda, Yamaha, BMW, BRP, YCF. Всі ці компанії представлять новинки, які привезли в Україну.

Друга - зона ендуро (мотоцикли для бездоріжжя - УНІАН), де компанія BMW демонструватиме всі можливості мотоцикла-позашляховика BMW R 1250 GS.

У третій зоні NextGen можна буде протестувати різні моделі одно- та двоколісного електротранспорту: електроскутери, мотоцикли, моноколеса, гіроборди, електровелосипеди.

Четверта зона - зона супутніх товарів для мотоциклістів і байків, де проходитимуть лекції від компанії-виробника мастил ELF, щоб потенційні власники мотоциклів змогли визначитися, що саме їм потрібно, який саме тип мотоцикла. Особливо це буде цікаво тим, хто хоче зайнятися мотоспортом: мотокросом, мотогонками, ендуро-гонками, скутер-гонками. Загалом можна буде послухати 8 лекцій.

П'ята зона - HighSkill - зона мотошкіл. У цій зоні всі, навіть ті, хто ніколи не їздив на байках, зможуть під керівництвом інструкторів протестувати малокубатурні мотоцикли.

У шостій зоні HighWay буде облаштовано мотоарену, де виступатимуть каскадери на ендуро-мотоциклах. Відвідувачі заходу, які вміють їздити на байках, у цій зоні також зможуть протестувати новинки від мотовиробників.