Поширена Бігусом і низкою ЗМІ неправдива інформація завдала шкоди репутації Дубінського як кандидата у депутати Київської обласної ради і партії "Слуга народу", наголошує адвокат.

Київ. 21 жовтня. УНІАН. Адвокат народного депутата Олександра Дубінського Тетяна Костіна заявляє, що розповсюджене деякими ЗМІ «листування» депутата є фейком, і вимагає його спростування.

Про це вона сказала на прес-конференції в агентстві УНІАН.

Костіна, зокрема, вимагає вибачень і спростування неправдивої інформації від ЗМІ, які поширили сюжет журналіста Дениса Бігуса про нібито листування Дубінського із власницею холдингу «Вести», неофіційною дружиною екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка Ольгою Семченко, щодо розробки інформаційної кампанії з дискредитації Майдану.

«Листування», про яке йшлося у сюжеті Бігуса, ніколи не мало відношення до Дубінського. Це звичайний фейк, який свідомо був розповсюджений зацікавленою особою. Денис Бігус є особою, яка має особистий конфлікт інтересів, пов'язаний з оприлюдненням Дубінським інформації про фінансові зловживання Бігуса», - наголосила адвокат. За її словами, «це «листування» – грубо зліплений фейк від Бігуса. Але, незважаючи на заяву Дубінського, що це листування – фейк, низка ЗМІ поширила фейк від Бігуса, не дивлячись на те, що перевірити це було неважко. Адже у цьому «листуванні», яке нібито відбувалося у 2013–14 роках, міститься фото Дубінського з виступу на трибуні Верховної Ради. Але депутатом він став лише рік тому, у вересні 2019 року». «Не помітити цього, - наголосила Костіна, - могли або ті, хто зацікавлений у поширенні дезінформації про Дубінського, або ті, хто в принципі не може називатися журналістами».

Костіна додала, що з метою отримання юридичного підтвердження «абсолютної фейковості інформації», розповсюдженої Бігусом, вона звернулася до правоохоронних органів із заявою. «Справа повинна була бути порушена для того, щоб саме в ході розслідування встановити юридичний факт того, чи мало місце таке листування або щось подібне такому листуванню», - пояснила вона.

«У ході розслідування кримінального провадження про можливе порушення таємниці листування, яке нібито за відео Бігуса, велося з електронної пошти Дубінського, були проведені передбачені законодавством дії, зокрема проведена ґрунтовна, ретельна та відповідно до всіх технічних правил та процедур перевірка відповідної електронної пошти, та однозначно встановлено, що вказане в сюжеті Бігуса та/або подібне йому листування з вказаної електронної пошти Олександром Дубінським ніколи не велося, тобто відсутній сам факт подібного листування. У зв’язку з чим кримінальне провадження було закрито за відсутністю події злочину», - повідомила Костіна.

Вона додала, що юридичною командою Дубінського зібрано також інші «беззаперечні докази» «фейковості інформації Бігуса». «В тому числі відповідні висновки досліджень досвідчених незалежних спеціалістів та експертів, які однозначно встановили те, що електронні листи такого змісту, як оприлюднені в сюжеті Бігуса, не мають до Олександра Дубінського жодного стосунку та ніколи не відправлялись», - уточнила адвокат.

Вона також повідомила, що під час дослідження інформації Бігуса «з відкритих джерел стало відомо про те, що у лютому 2014 року після того, як Віктор Янукович покинув свою резиденцію Межигір'я, а в озері нібито було втоплено його чорну бухгалтерію, Бігус займався відновленням та розшифруванням втоплених документів Януковича».

«Тобто, фактично з місця вчинення злочинів, з Межигір’я, було вилучено фізичними особами документи, тобто докази, і не передано їх до правоохоронних органів», - наголосила вона і додала, що цей епізод діяльності Бігуса також став предметом її звернення до правоохоронних органів. «Кримінальне провадження щодо можливого приховування Бігусом злочину щодо документів, які могли бути доказами злочинів ОЗУ Януковича, розслідується далі», - поінформувала Костіна.

У цьому зв’язку, заявила адвокат, команда Дубінського ставить питання про юридичну відповідальність тих, «хто свідомо оббріхував депутата і свідомо чи несвідомо брав участь у розповсюдженні цієї провокації». «Ми наполягаємо, щоб усі ЗМІ, які поширювали відвертий фейк, впродовж 24 годин з моменту оприлюднення мною доказів фейковості зробили у такому ж об'ємі, у тому ж вигляді, з такими ж характеристиками оприлюднення спростування цієї інформації та принесли свої вибачення Дубінському і споживачам цього інформаційного продукту», - закликала Костіна.

За її словами, поширена Бігусом і низкою ЗМІ неправдива інформація завдала шкоди репутації Дубінського як кандидату у депутати Київської обласної ради і партії «Слуга народу».

«Враховуючи те, що Дубінський є також суб’єктом виборчої кампанії, цю провокацію ми також розглядаємо як провокацію проти нього як лідера партійного списку та проти партії «Слуга народу» в цілому. Тому відповідні ЗМІ, які порушили вимоги виборчого законодавства, мають виправити ситуацію також і з цієї позиції», - заявила Костіна.

Вона наголосила: «Я також як адвокат пропоную партії «Слуга народу» вжити відповідних правових кроків до тих осіб і структур, які свідомо завдали репутаційну шкоду як партії, так і президенту України».

Фото з пресконференціїhttps://photo.unian.ua/theme/100823-press-konferenciya-advokata-narodnogo-deputata-ukrainy-aleksandra-dubinskogo-tatyany-kostinoy-na-temu-novyy-etap-informacionnoy-voyny-protiv-aleksandra-dubinskogo-chto-i-kto-stoit-za-deystvuyushchimi-licami-i-ispolnitelyami-shchedryh-i-lakomyh-zakazov.html