Київ. 20 жовтня. УНІАН. Останні соціологічні дослідження свідчать, що українці хочуть бачити у парламенті нові обличчя.

Про це під час в прес-конференції в УНІАН на тему «Електоральні настрої в Україні: жовтневий зріз громадської думки» заявив соціолог, засновник дослідницької компанії «Актив-груп» Андрій Єременко.

За його словами, згідно з результатами соціологічних досліджень, 26 жовтня прийдуть на виборчі дільниці 56% українців, 20% сказали, що скоріш за все прийдуть на вибори.

Відео дня

«Щодо рейтингів політичних сил. Як і раніше, «Блок Петра Порошенка» прогнозовано - попереду всіх. У нього 37% з тих, хто вирішив і готовий взяти участь в виборах», - сказав Єременко.

Разом з тим, за його словами, втрачають позиції «Свобода» і Радикальна партія, «Сильна Україна» - на межі проходження в парламент.

«Колишні прихильники політсили Ляшка переходять до «Батьківщини», в межах 2%, а частина - до аграрної партії «Заступ», в межах 3,2%», - сказав він, відзначивши стрімке зростання рейтингу аграрної політсили.

«Якщо «Самопоміч» - це партія міст, то «Заступ» - ситуація абсолютна дзеркальна. Від'їжджаємо 100 км від Києва і бачимо в селах - дуже пристойний результат. Сьогодні за «Заступ» готові проголосувати 7,8% від людей, які визначилися у своєму виборі», - зазначив Єременко.

Політичний аналітик Тетяна Лупова впевнена, що 7,8% для «Заступу» - це ще не пік популярності політсили, і ця цифра може вирости.

«Є також деякий люфт для відбору певного відсотка серед тих, хто ще не визначився. Останній тиждень, як правило, дещо змінює результати», - сказала політичний аналітик.

Соціологічні дослідження проводилися по всій Україні, крім Криму та непідконтрольних українській владі територій Донбасу. Були опитані 1246 респондентів.