Київ. 16 жовтня. УНІАН. Активісти "Автомайдану" в рамках акції "ГАДИ лізуть в РАДУ" провів інформаційну кампанію в низці міст Вінничини, де в народні депутати балотується колишня комуністка Оксана Калетник.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив лідер "Автомайдану" Сергій Коба.

"Позавчора ми були на виборчому окрузі №16, де балотується комуністка Оксана Калетник. Це міста Крижопіль, Ямпіль, Буша. Ми поспілкувалися з виборцями, активістами Євромайдану, автомайданівцями. Ми донесли до людей інформацію, хто є насправді Оксана Калетник. Наша мета - завадити потрапити їй у парламент знову. Ми закликаємо не голосувати за колишніх комуністів, регіоналів, та тих, хто голосував за закони 16-го січня", - зазначив Коба.

Відео дня

У свою чергу інший учасник прес-конференції, голова громадського люстраційного комітету ради активістів Майдану Михайло Чейпиш зазначив, що новий склад парламенту не буде кращим за діючий, оскільки так і не було змінено виборче законодавство. "Виборчий процес відбувається за старою виборчою системою. Практика показала, що мажоритарники, як і раніше, займаються підкупом виборців, комісій. Тому ми проведемо такі акції протесту в усіх виборчих округах, щоб поінформувати виборців, щоб олігархи не провели своїх людей у Раду".

Ще один учасник прес-конференції, голова всеукраїнського страйккому Костянтин Ільченко висловив упевненість, що наступний парламент буде гіршим, ніж діючий, оскільки нинішня влада вже домовилася з представниками колишньої: "Цей виборчий закон свого часу був написаний на коліні у Єфремова (мається на увазі голова фракції Партії регіонів у ВР - УНІАН). Під час Майдану всі казали, що його не можна використовувати. І ось ми перемогли. А тепер, ця свора, що брехала з майданівської сцени, йде на вибори по цьому ж закону. Тобто ми бачимо змову старої і нової влади. Це каже про те, що якість нового парламенту буде не краща, а гірша в рази. Після виборів ми побачимо купівлю олігархами цілих фракцій, гризню за посади.

Фото новини з прес-конференції: http://photo.unian.net/ukr/themes/51945