Київ. 16 жовтня. УНІАН. Кандидат у народні депутати від «Блоку Петра Порошенка» у 216-му окрузі (Київ, частина Дарницького та Дніпровського районів) Олексій Кучеренко звертається до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням перевірити факти порушень виборчого законодавства в цьому окрузі.

Про це він повідомив на прес-конференції в УНІАН.

Кучеренко наголосив, що за останні три дні було здійснено кілька нападів на його агітаторів.

Відео дня

"Я вважав, що ця ситуація може бути вирішена на місцевому рівні, але останні події мене примусили звернутися з відкритою заявою до міністра", - зазначив кандидат.

Він пояснив, що 14 жовтня на одного з волонтерів-агітаторів було скоєно напад. «Не просто напад. Його, як на мене, можна кваліфікувати як напад з погрозами вогнепальною зброєю. Три невідомі особи у масках-балаклавах швидко підійшли до нього, продемонстрували і погрожували пістолетом, забрали весь комплект агітаційної літератури. Пролунала погроза, що якщо ще він з’явиться на окрузі, то в нього будуть проблеми із здоров’ям і життям», - повідомив Кучеренко.

За його словами, агітатор звернувся із заявою до Дніпровського районного відділу міліції. «Я був переконаний, що цій заяві буде надано законний хід для термінового розслідування, тим паче, що це був не один випадок… На превеликий жаль, мало того, що молоду людину примусили відкликати заяву, так само були погрози на адресу батьків цієї людини», - повідомив Кучеренко.

Крім того, за його словами, агітатора в міліції «почали шантажувати тим, що він лжесвідчить і буде відповідати за це згідно з чинним законодавством».

Кучеренко додав, що й сам звертався до цього відділу міліції щодо даної ситуації, проте там його почали «шантажувати тим, що людина, яка допомагає мені, працює за гроші і що це є незаконним». «Мої волонтери працюють на добровільних засадах», - наголосив він.

Таким чином, сказав Кучеренко, він звертається до Авакова з письмовою заявою, яку до МВС буде передано за годину. Кандидат додав, що просить провести службове розслідування дій представників міліції.

Крім того, він заявив, що закликає Авакова не допусити можливості підкупу виборців у Києві і конкретно у 216-му окрузі. «На окрузі готується підкуп виборців», - зазначив кандидат.

Кучеренко також закликав усіх кандидатів утриматися від «брудної» агітації та застосування «чорних» піар-технологій.