Київ. 15 жовтня, УНІАН. Демократичні сили мають зробити все для того, щоб не допустити проходження в наступну Верховну Раду України «регіоналів» та комуністів, в тому числі тих, що голосували за «диктаторські закони» 16 січня 2014 року.

Про це заявив народний депутат України Андрій Павловський (фракція «Батьківщина») на прес-конференції в агентстві УНІАН.

Він зазначив, що «не пройшло ще й півроку з Революції гідності, нещодавно відбулися 100 днів нового президента, а ми бачимо, як колишні «регіонали», комуністи, «тушки», корумповані судді, прокурори знову піднімають голову, і відбувається така собі контрреволюція в країні». За його словами, за інформацією сайту ЦВК, «ми бачимо, що 127 депутатів з Партії регіонів і комуністів, які голосували за диктаторські закони 16 січня, сховалися в списках партій (які йдуть на вибори – УНІАН). Зокрема, в «Опозиційному блоці» їх 15, в КПУ- 13, в «Сильній Україні» Тігіпка - 11».

Відео дня

Водночас Павловський підкреслив, що є на жаль, «питання до номера 40 і 46 «Блоку Петра Порошенка» (йдеться про кандидатів у народні депутати, які балотуються до Верховної Ради за списком цієї політичної сили - Олексія Гончаренка та Сергія Трегубенка - УНІАН)», - додав Павловський. Він наголосив, що треба не допустити їх обрання до парламенту України.

За словами Павловського, «ми спостерігаємо картину, коли на округах проти сильних грошовитих «регіоналів» висунуті, зокрема, від «Блоку Петра Порошенка» «явно слабкі кандидати, тому можна зробити висновок, що ці округи явно «зливаються»».

Народний депутат України Валерій Дубіль (фракція «Батьківщина») нагадав, що саме прийняття диктаторських законів 16 січня у ВР призвело до нового протистояння в Україні та до нових жертв. За його словами, сьогодні «регіонали» рвуться до влади по мажоритарних округах і по списках». Він зазначив, що «такий яскравий приклад є і в Чернігівській області». «Людина, яка сьогодні представляє «Блок Петра Порошенка» в Чернігівській області – це людина, яка якраз з перших днів вступила до фракції Партії регіонів, яка голосувала за диктаторські закони 16 січня - Владислав Атрошенко», - сказав Дубіль.

За його словами, він балотується по 206 округу. «Якщо ця людина, на мою думку, була спочатку, як-то кажуть, в будьонівці Ющенка, потім в будьонівці Януковича, а сьогодні він вже в будьонівці команди Петра Порошенка, то, на мою думку, така людина може бути і в будьонівці Путіна», - сказав він.

При цьому Дубіль наголосив: «Ми повинні все зробити, щоб такі люди не були народними депутатами в майбутній Верховній Раді, бо громадянське суспільство дійсно стояло за демократію, щоб країну перезавантажити, щоб до влади прийшли нові політики, не одіозні, для того, щоб змінити країну».

Відеозапис прес-конференції: http://press.unian.ua/video/2968-yak-ne-tushkoyu-tak-opudalom-yak-regionali-znovu-ydut-do-vladi.html