Київ. 15 жовтня. УНІАН. У 158-му виборчому окрузі (Сумська область) на позачергових виборах до Верховної Ради лідирують "Блок Петра Порошенка" та кандидат у депутати Володимир Ладика (самовисуванець).

Про це свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного Інститутом досліджень регіонального розвитку України з 27 вересня по 7 жовтня, які оприлюднив керівник дослідницьких проектів цього Інституту Віталій Мороз сьогодні під час прес-конференції в УНІАН.

Так, згідно з даними дослідження в окрузі, 86,5% респондентів заявили, що планують взяти участь у голосуванні (точно так/скоріше так).

Відео дня

Відповідно до дослідження, лідером в окрузі серед політичних партій є "Блок Петра Порошенка", за який готові проголосувати 32,9% виборців округу. На другому місці - "Батьківщина" - 12,1%. Замикає трійку лідерів "Народний фронт" - 6%.

Стосовно кандидатів-мажоритарників, то, як зазначив Мороз, за самовисуванця Ладику наразі готові проголосувати 22,3% виборців, представника "Блоку Петра Порошенка" Олександра Сугоняко - 18,1%, кандидата від "Батьківщини" Миколу Полілуя - 13,2%. Рейтинг інших учасників виборів менший за 10%, йдеться в дослідженні.

*** Вибіркова сукупність опитування становить 2400 респондентів. Статистична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2%.