Київ. 9 жовтня. УНІАН. 9 листопада в Лубнах Полтавської області відбудеться Відкритий чемпіонат України з бодібілдингу (за версією WABBA), всі зібрані кошти в ході чемпіонату буде передано учасникам антитерористичної операції й пораненим бійцям.

Про це віце-президент УФББ/WABBA України, призер чемпіонатів світу Віталій Подольський повідомив на прес-конференції в УНІАН.

«У нас буде безліч категорій: юніори, юніорки, категорії бодібілдингу, бодіфітнесу, категорії моделей. На цьому турнірі обиратимемо спортсменів для поїздки на всесвітній турнір – Міс Всесвіт і Містер Всесвіт, який проходитиме в м. Гельсінкі (Фінляндія)», - сказав він.

Відео дня

Подольський підкреслив, що всі зібрані під час чемпіонату кошти буде передано учасникам АТО і пораненим бійцям.

Перший заступник міністра молоді та спорту України Андрій Вишняк додав, що учасникам АТО, крім підтримки держави, не менш важлива підтримка кожного громадянина.

«Тому мені приємно, що такий чемпіонат поставив за мету, крім спортивних досягнень, збір коштів на допомогу учасникам АТО і пораненим бійцям», - сказав він.

У прес-конференції також взяли участь голова Полтавської обласної федерації УФББ/WABBA України, призер чемпіонатів України Сергій Корнієнко, міс Всесвіт-2013 із фітнесу Наталія Касперська і боєць батальйону «Айдар», який два місяці тому був важко поранений на передовій, Сергій Оврашко.

Учасники також оприлюднили звернення президента Всеукраїнської федерації УФББ/WABBA Святослава Шеремета, який бере участь в АТО у складі добровольчого батальйону "Січ".

Шеремета в своєму листі висловив упевненість, що після чемпіонату лави солдатів-добровольців поповняться, й зазначив, що отримав від спортсменів багато звернень про намір приєднатися до лав захисників України відразу ж після змагань.

Фото новини з прес-конференції:http://photo.unian.net/ukr/themes/51775

Відеозапис прес-конференції:http://press.unian.ua/video/2867-prezentatsiya-otkryitogo-chempionata-ukrainyi-po-bodibildinga-initsiativa-po-pomoschi-boytsam-ato.html