Київ. 9 жовтня. УНІАН. Правоохоронні органи чинили силовий тиск на колишнього керівника Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) Костянтина Захаренка. Про це на прес-конференції в УНІАН заявили активісти «Інформаційного майдану».

«Правоохоронні органи, як я дізнався, «Беркут», незаконним способом забрали його, фактично викрали, і три доби катували, через що він зараз перебуває в лікарні», - сказав правозахисник і колишній політичний ув‘язнений Дмитро Павліченко, відзначивши, що лікарі констатували у Захаренка крововилив головного мозку.

За словами представника Захаренка, юрист-консульта концерну РРТ Михайла Слав‘яніна, колишній керівник КРРТ на сьогодні перебуває під тиском Головного слідчого управління.

Відео дня

"Стаття 206 Кримінального кодексу України - перешкоджання господарській діяльності підприємства, це серед юристів, моїх колег, мертва стаття, за якою неможливо притягнути людину до відповідальності. Але на підставі цієї статті відкривається кримінальне провадження і вже наступного дня людину затримують за постановою слідчого, без постанови суду, намагаючись використати статтю, яка в даному випадку не може бути використана, оскільки людина не переховується, не скоїла злочину", - сказав Слав'янін.

За його словами, суд за три доби так і не призначив Захаренку запобіжного заходу.

За словами представника "Інформаційного майдану" Павла Білоножка, Захаренко і деякі працівники КРРТ відчувають на собі дію репресивної машини, куди входять фахівці силових відомств, які працювали при Януковичу.

Як повідомляв УНІАН, у червні координаційна рада трудового колективу Концерну РРТ звинуватила генерального директора концерну Олександра Півнюка, його заступника Володимира Іщука, а також керівника Держспецзв‘язку Володимира Звєрєва в пособництві самопроголошеній владі так званих Донецької і Луганської народних республік. На думку членів профспілки, за розпорядженням вищезгаданих людей проводиться фінансування трансляції ворожих Україні ЗМІ шляхом сплати грошових коштів концерном для безперебійного енергопостачання об'єктів телерадіотрансляції в Луганській і Донецькій областях.

Координаційна рада профспілки також заявила, що нове керівництво КРРТ намагається довести підприємство до банкрутства і на його базі створити приватне підприємство.

При цьому наприкінці вересня Півнюк заявив про спробу рейдерського захоплення концерну з боку колишнього керівника підприємства Захаренка. Разом з тим радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що МВС і СБУ мають намір розслідувати факт рейдерського захоплення КРРТ.

На початку жовтня представники трудового колективу КРРТ на прес-конференції в УНІАН заявили про безпідставність звинувачень у рейдерстві, раніше озвучених керівництвом концерну.